Ce îşi doresc primarii hunedoreni sã primeascã de la Moş Crãciun?

17 decembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

05 mos-craciunOana Mihnea

Se spune că Moş Crăciun îţi aduce ceea ce îţi doreşti, cu condiţia să fii cuminte tot anul şi să împodobeşti frumos bradul. Pornind de la această idee, am vrut să aflăm care sunt dorinţele unor primari hunedoreni legate de cadoul pe care îl aşteaptă de la Moş.

Pentru majoritatea dintre ei, sănătatea este pe primul loc, dar nici partea financiară nu poate fi lăsată mai prejos. Toţi îşi aduc cu drag aminte de perioada copilăriei, când sărbătorile însemnau mai puţine daruri, dar mai multă bucurie.

Toţi au fost cuminţi în copilărie…
„Mi-aş dori multă sănătate şi linişte în familie. Nu doar pentru mine, dar şi pentru toţi cetăţenii Devei. Să fiu alături de toţi cei dragi mie şi să nu avem parte de evenimente deosebite. Altceva nu îmi doresc, este suficient. Când eram în clasele primare, cred că i-am trimis şi scrisori, am primit tot ce am cerut. Am mers cu colinda până în primii ani de facultate, cântam „Trei păstori se întâlniră“, erau vremuri frumoase, apreciam sărbătorile de iarnă altfel“, a declarat Petru Mărginean, primarul municipiului Deva.
Primarul municipiului Hunedoara, Viorel Arion, ar vrea să primească altceva de la Moş Crăciun: „nişte bani de la Ministerul Dezvoltării, ca să putem face drumurile… În copilărie i-am trimis scrisori şi chiar m-a lăudat că ştiu să scriu corect gramatical (râde). Întotdeauna am primit ce am cerut, am fost un copil cuminte. Normal că mergeam şi la colindat, dar în grupuri mai mari“.

…dar unii au rămas şi acum
„Dacă îmi aduce sănătate şi linişte, sunt mulţumit. Am scris şi scrisori, ca orice copil, dar la mine Moşul a fost mai sărac, venea doar din când în când, atunci când se putea. Deşi eu am fost cuminte toată viaţa… Îmi amintesc că mergeam cu Pluguşorul, cu Capra şi cu Irozii. Am prins perioada când primeam şi bani, dar mai mult am primit mâncare, prăjituri şi cozonac“, a menţionat Emil Rîşteiu, primarul oraşului Simeria.
„Aş vrea să îmi aducă Moşul mai mulţi bani la buget şi fonduri europene. Dacă tot am ieşit din insolvenţă, acum putem să depunem proiecte şi să facem ceva bun pentru oraş. Personal, îmi doresc doar putere de muncă. Eu nu i-am scris scrisori, îmi amintesc că atunci venea Moş Gerilă şi ne aducea cozonac sau alte bunătăţi. Mergeam la colindat, dar numai pe la vecini pentru că era zăpada prea mare şi eu mai micuţ, îmi era destul de greu să mă deplasez pe distanţe lungi… primeam câte o căciulă cu alune sau cu mere. Atunci erau alte vremuri, în apropierea Crăciunului tăiam porcul la noi în gospodărie şi bunicii aveau grijă de noi. Puneam ghetele în geam, chiar dacă nu aveam în fiecare an unele noi“, a declarat Nicolae Dunca, primarul din Aninoasa.
„Aş vrea să îmi aducă sănătate şi spor în activitate. Moşul ar trebui să fie darnic cu toată lumea şi să vină cu un an mai bun pentru toţi. Nu mai ştiu dacă i-am scris vreodată Moşului, e cam mult de atunci. Am mers şi cu colinda, cu Steaua, Irodul, Viflaimul, dar în grupuri mai mici. De obicei am primit ce mi-am dorit“, a precizat Damian Diniş, primarul comunei Băiţa.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Moloţ cere modificarea obligaţiilor arestului la domiciliu

Obligaţiile impuse prin măsura arestului la domiciliu instituită de magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia se pare că nu-l satisfac...

Hoţi prinşi în flagrant

În noaptea de marţi spre miercuri, patru hoţi din municipiul Hunedoara au fost prinşi de poliţişti în timp ce încărcau...

Tâlharii din Aninoasa, aruncaţi după gratii

Cei trei tineri din Aninoasa, acuzaţi de tâlhărie şi prinşi în urma unei acţiuni în forţă a poliţiştilor hunedoreni şi...

Închide