Ce investiţii le pregăteşte primarul Emil Rîşteiu simerienilor

5 martie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Primarul Simeriei, Emil Rîşteiu (foto), susţine că are mai multe proiecte de investiţii în oraş, unele cu fonduri de la buget, altele cu fonduri europene, sau de la bugetul local.

Şcolile, pe primul loc
”Sunt cinci proiecte în derulare în Simeria. Două dintre acestea, privind reabilitarea de şcoli, unul de 15 milioane de lei, celălalt de 9 milioane de lei, prevăd modernizarea şcolilor, de la clasa întâi la clasa a XII-a, şi construcţia unei clădiri noi pentru ciclul primar şi a unei săli de sport pentru aceşti elevi. Vom aduce învăţământul primar într-o singură locaţie, la fel vom proceda şi cu cel gimnazial şi liceal. Prin cele două proiecte reabilităm tot ceea ce înseamnă spaţii pentru elevi”, a declarat edilul şef al Simeriei.
Nici grădiniţele nu au fost uitate aici. ”Vom extinde grupele cu program prelungit, pentru a veni în sprijinul părinţilor care merg la lucru şi nu au unde să-şi lase copiii. În cadrul investiţiei respective intră şi reabilitarea Parcului Tineretului şi construcţia a patru locuri de joacă pentru copii. Acestea sunt investiţiile pentru şcoli, prin programul PNDL şi cu fonduri europene”, a spus Emil Rîşteiu. În curs de realizare este şi reabilitarea, în zona urbană, a reţelei de apă potabilă.

Big Brother şi aici
”O altă investiţie, de reabilitare străzi, 14 la număr, este în derulare. Apoi, mâine (n.r.-azi) semnăm un contract de reabilitare termică a opt blocuri din Simeria. Un proiect de modernizare a iluminatului public se află în evaluare la ADR Vest. Este vorba de o valoare de 3 milioane de euro. O investiţie extrem de importantă, cu telegestiune. Am fost prin ţară, să vedem cum au făcut alţii cu iluminatul public. O altă investiţie, care însă în prezent e blocată, se referă la supravegherea video în oraş, cu fonduri proprii, cu 100 de camere video”, a adăugat Emil Rîşteiu, primarul din Simeria.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Administratorul public, Costel Avram, s-a dezlănţuit, supărat pe unii subordonaţi din Consiliul Judeţean . Pe salarii foarte mari, unii funcţionari îşi bat joc de hunedoreni!

Administratorul public al judeţului, Costel Avram (foto), iese din nou la atac. Asta, după ce proiectul tehnic pentru modernizarea Drumului...

Bulina neagră, 6.03.2019

Petru Farcaş, infractor recidivist din Hunedoara Pentru că a fost condamnat la patru ani de închisoare sub acuzaţia de tâlhărie...

Bulina albă, 6.03.2019

Mircea Lac, profesor la Palatul Copiilor Deva Pentru că zilele trecute, la Gala Tezaure Umane Vii, organizată de Ministerul Culturii...

Închide