Ce iniţiative legislative va susţine Vochiţoiu în Senat?

8 septembrie 2016 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

05-haralambie-vochitoiu-5757Natalia Bumbac

Senatorul PMP, Haralambie Vochiţoiu (foto), a prezentat într-o conferinţă de presă stadiul în care se află câteva proiecte legislative la care este iniţiator. Printre acestea se numără iniţiativa prin care la nivelul întregii ţări să se demareze un program multianual de construire de creşe şi al doilea proiect legislativ prevede statutul angajaţilor Căilor Ferate Române (CFR). Senatorul hunedorean a mai arătat că o altă iniţiativă legislativă de-a sa, care prevede pedepse cu închisoarea pentru cei care maltratează sau omoară animalele, nu a trecut de comisia juridică a Senatului. Cu toate acestea, Vochiţoiu a afirmat că nu va renunţa la demersul.

„Voi umple balcoanele cu transportatori”
„Statutul angajaţilor CFR, aşteptat de 20 de ani, a primit aviz favorabil în Comisia de Transport a Senatului. Proiectul de lege este susţinut de toate sindicatele CFR, reprezentanţii acestora fiind prezenţi la şedinţa comisiei. Un alt proiect prin care se vor construi creşe în toată ţara, asumat de PMP, a fost votat de Senat. Acum se află la comisii în Camera Deputaţilor, fiind avizat pozitiv de Comisia Juridică. Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de patru ani, iar la finalul acestuia în România vor fi construite 554 de creşe, dintre care 22 în judeţul Hunedoara”, a declarat Haralambie Vochiţoiu.
Totuşi, nu toate iniţiativele legislative susţinute de Vochiţoiu au fost privite cu ochi buni de colegii săi din Parlament. Cea prin care senatorul hunedorean îşi doreşte să trimită la închisoare brutele care omoară animalele nevinovate, a fost considerată inoportună. „Un om care chinuie animalele sau le ucide nu are relaţii normale nici cu semenii lui, iar el ar trebui izolat de societate, pentru o perioadă. De aceea, am întocmit acest proiect de lege care prevede înăsprirea pedespelor pentru cei care chinuie animalele şi le ucid fără drept. Însă, el a primit aviz nefavorabil de la Comisia Juridică a Senatului”, a mai spus Vochiţoiu. Senatorul hunedorean a mai arătat că, recent, guvernul a trimis pentru aprobare în Parlament o hotărâre prin care vrea să mărească taxa de drum pentru transportatorii de marfă şi persoane, aducând-o până la 11 euro pe zi. Acesta a arătat că hotărârea a trecut de Comisia de Transporturi a Senatului cu votul celor de la PSD şi PNL, iar PMP s-a opus. „Guvernul vine şi mai apasă o dată, mai pune şi celălalt genunchi pe grumazul transportatorilor şi vrea să crească taxele până la 11 euro pe zi pe acea vignetă (…). Se pare că acest guvern, incapabil să producă o creştere economică reală care să se simtă şi în buzunarele românilor, încearcă să pună noi biruri. (…) În plen, voi umple balcoanele Senatului de transportatori. Asta voi face”, a promis senatorul hunedorean.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Mihai Irimie: Devenii vor un primar care să comunice cu ei

Preşedintele interimar al PNL Deva, Mihai Irimie (foto), a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că a început reformarea organizaţiei,...

Criză acută de medici la spitalul judeţean

Criza de personal din sistemul sanitar este veşnica problemă pentru care încă nu s-a găsit o soluţie. Cele mai multe...

Director nou la DSVSA Hunedoara

Din 2 septembrie, medicul veterinar Leontin Laslău (foto) a fost numit prin decizia preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru...

Închide