Ce i-a scris o bunică primarului Devei la începerea școlii

Adriana Năstase

Închiderea Termocentralei Mintia continuă să producă mari probleme devenilor. Astfel, școlile din reședința de județ vor trebui dotate cu central termice, procesul fiind în plină desfășurare.

Cu taxi-ul e prea scump
Primăria Deva trebuie să rezolve situația cu în­căl­zirea unităților de învățământ până la sosirea iernii. Un caz excepțional este cel al Școlii “Andrei Șaguna”, care va intra în reabilitare, iar elevii au fost mutați de acolo în alte unități din Deva. Pentru cei care vor studia la Școala din Viile Noi, a apărut însă problema transportului, până și de la școală.
O bunică din Deva, Ghitta Martonossy a transmis o scrisoare deschisă primarului Florin Oancea, prin care îi expune situația. “Cred că știți că distanța până la aceas­tă școală este foarte mare pentru a fi parcursă de niște copii mici, copii care au domiciliul în blocurile din Cartierul Gojdu. Eu, ca bunică și majoritatea pă­rin­ților, nu putem găsi o modalitate de a le asigura elevilor transportul la cursuri. Am încercat să găsim un mi­cro­buz, dar nu am reușit. Cu taxi-ul e prea scump și nu ne permitem. Domnule primar, nu acceptăm varianta online a cursurilor, doar atunci când incidența virusului în Deva va duce la închiderea școlilor. Și, nu uitați, că anul trecut, elevii de la ((Andrei Șaguna)) au făcut orele de acasă, nu din cauza incidenței crescute de coro­na­virus, ci pentru că șocala a fost închisă din cauză că nu avea căldură”, i-a scirs bunica edilului șef al Devei.
Potrivit primarului Florin Oancea (foto), autorităţile vor căuta soluţii pentru transportul elevilor din Gojdu la noua şcoală.

One thought on “Ce i-a scris o bunică primarului Devei la începerea școlii

  • 15 septembrie 2021 la 13:40
    Permalink

    Bunica, șă nu trimiteți șoferul la școală în locul nepotului, cum a făcut primarul nostru ,,descurcăreț” la examenul de masterat !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.