Ce este şomajul tehnic

19 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Potrivit specialiştilor, un milion de români riscă să ajungă în şomaj tehnic în perioada imediat următoare. Ce presupune şomajul tehnic?

Contractele de muncă ale salariaţilor sunt suspendate la iniţiativa angajatorului, care însă e obligat să le plătească acestora o indemnizaţie lunară, scrie avocatnet.ro. Contractele sunt doar suspendate, dar relaţiile de muncă nu încetează. Codul Muncii prevede că salariaţii trebuie să primească o indemnizaţie lunară de cel puţin 75 la sută din salariul de bază, însă aceasta poate fi şi mai mare de-atât. Angajatorii pot alege să plătească mai mult de 75 la sută, dar în nici un caz nu pot merge sub el. Pe durata perioadei de şomaj tehnic, salariaţii se află la dispoziţia angajatorului. Atunci când se decide reluarea activităţii, angajaţii se întorc la lucru şi primesc din nou salariile obişnuite. O persoană care are contractul suspendat nu poate cere ajutorul de şomaj. (A. Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bărbat condamnat la închisoare, depistat de poliţişti şi dus la penitenciar

Un bărbat condamnat la închisoare pentru conducere sub influenţa alcoolului a fost depistat de poliţişti şi dus direct la penitenciar.

Suspecţii din dosarul tăierilor ilegale de arbori, cercetaţi în arest la domiciliu

Şase persoane, între care şi un pădurar, au fost ridicate de mascaţii IPJ Hunedoara, după ce au fost implicate în...

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Deva pentru lecturare în această săptămână este Masajul. O terapie...

Închide