Comunitate

Ce dotări are Laboratorul de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie

Laboratorul de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie (Baza de tratament) a Spitalului Județean de Urgență Deva funcționează începând din anul 1979 în aceeași clădire de pe strada Horea. Este o structura destinată acordării trata­men­telor specifice de recuperare atât pacien­ților ambulatori, cât și pacienților internați în secția Recuperare Medicală.

Bucătărie modernă de parafină
La parterul Laboratorului se află baza de tratament destinată exclusiv pacienților am­bulatori, compusă din 3 săli de electro­te­rapie și o sală de kinetoterapie, vestiar, 2 grupuri sanitare și un cabinet de consultații medicale, care aparține de secția Recu­perare Medicală.
La etajul 1 al Laboratorului se află o sală de kinetoterapie, iar la etajul al doilea, 5 săli de electroterapie, 3 cabinete de masaj și o sală de termoterapie dotată recent cu bucătărie modernă de parafină.

Personal calificat
În Laboratorul RMFB își desfășoară ac­tivi­tatea personal calificat în această spe­ciali­tate, respectiv: dr.Adina Buciuta, medic pri­mar Recuperare, Medicină Fizică și Balneo­lo­gie, medic-șef Laborator RMFB, asistent me­dical principal RMFB Carmen Muste, asistent medical-șef, 5 kineto­te­ra­peuți din care 3 cu grad principal, 3 asis­ten­te medicale cu spe­cializare RMFB cu grad principal, 3 asistente medicale cu specia­lizare RMFB, 1 asistent medical debutant cu specializare RMFB, 1 oficiant medical, 2 băieșe, 2 îngrij­i­toare.
În prezent Baia Sărată, cum este cunos­cută această secție, dispune de aparatură mo­dernă, respectiv aparate de terapie combi­nată cu 2 canale de electroterapie, un canal de laser și un canal de ultrasunet cu care se pot trata în același timp mai mulți pacienți sau mai multe regiuni, un aparat de magneto­te­ra­pie cu câmp magnetic fo­ca­li­zat și pulsat, masă de magnetoterapie cu solenoid lombar și inel cervical, precum și bobine localizatoare și 2 aparate de dia­ter­mie cu unde scurte. Re­cent aici au fost aduse 2 aparate de ultra­sonoterapie de ul­timă generație cu 2 canale, un aplicator clasic și un aplicator handsfree „Sono” și cu o bucătărie de parafină pentru ră­cirea și men­ținerea parafinei, malaxor care omo­ge­ni­zează și sterilizează parafina la 130 de grade, la cele mai înalte standarde de igienă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura