Ce crede deputatul PSD Sorin Marica despre legea salarizării unitare

11 februarie 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Magdalena Şerban

Aplicarea Legii salarizării unitare generează o serie întreagă de nemulţumiri şi discuţii în contradictoriu. În acest context, Sorin Marica (foto), deputat PSD de Hunedoara, trece în revistă unele aspecte importante legate de ceea ce se dovedeşte a fi marea controversă a momentului.
„Legea salarizării unitare a fost asumată de Partidul Social Democrat în programul cu care s-a prezentat în alegerile parlamentare din noiembrie 2016. Acest act normativ are drept scop eliminarea inechităţilor salariale şi păstrarea unui raport decent între veniturile minime şi maxime din sistemul public. Iar raportul la care mă refer a fost la un moment dat chiar şi de 1 la 35, în timp ce în prezent este redus la 1 la 12. Nu este prea departe vremea când guvernul aflat la conducerea ţării negocia tăieri din salarii şi din pensii cu Fondul Monetar Internaţional. Să nu uităm că salariile şi pensiile au fost majorate continuu în ultimii ani. Majorările salariale au început încă din anul 2017, luna ianuarie, prin mai multe acte normative, care au generat în plus la buget, cheltuieli salariale de la 58 miliarde lei în 2016, la 71 miliarde lei în 2017 şi ajung în 2018 la 81 de miliarde. Asta înseamnă că în 2017 s-au făcut majorări salariale per total bugetari de 22 la sută, sigur, în unele cazuri mai mici, în altele şi de 50 la sută, tocmai pentru a se echilibra sistemul.
Punctul de pensie a crescut de la 871,7 lei în 2016, la 917,5 lei în ianuarie 2017 şi la 1.000 lei din iulie 2017, urmând să ajungă în 2018, luna iulie, la 1.100 lei. Desigur, nu este însă uşor să aduci la acelaşi numitor comun salariile a peste un milion de angajaţi. Şi pot apărea situaţii punctuale care ies din grila preconizată. Dar, aşa cum a şi demonstrat deja, Guvernul este pregătit să identifice cauzele acestor situaţii şi să reglementeze imediat erorile apărute.
Am convingerea că partea cea mai grea a trecut. Partidul Social Democrat doreşte un trai decent pentru toţi românii, aşa cum a promis şi se străduieşte cu toată hotărârea ca obiectivul acesta să fie atins, în beneficiul oamenilor”, susţine Sorin Marica, deputat PSD de Hunedoara.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Machiavelli spune:

    Ce crede un papagal despre salarizare ???
    Ia sa vedem ce poezie l-a invatat partidu’ ???????

    Vezi drumare, sa nu incurci fituicile, sa nu te puie al’ rau sa zici poeziile sefilor tai de acum 2 ani (adica taman pe dos fata de acum).

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Auditul făcut de Consiliul Judeţean la Spitalul din Deva (III): Haos în contabilitate: facturi înregistrate după ani de zile de la depunere

În contabilitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva s-a descoperit un adevărat haos. Mai multe facturi emise au fost înregistrate...

Reţelele de apă şi canalizare din judeţ, reabilitate de Apa Prod

Operatorul judeţean de apă, Apa Prod, are proiecte de zeci de milioane de euro, care vor fi puse în practică...

Se lucrează din greu la autostradă

Iarna uşoară îi ajută pe cei care construiesc Lotul 4 al autostrăzii Deva-Lugoj şi nu numai. Potrivit celor de la...

Închide