Politica si administratie

Ce bani primesc spitalele din județ de la Casa de Sănătate

Spitalele din județul Hunedoara be­ne­ficiază de cele mai mari alocări finan­ciare din partea Casei de Asigurări de Sănătate pentru furnizarea serviciilor medicale în asis­tența medicală spi­ta­li­cească în cadrul sis­te­mului de asi­gurări sociale de sănătate.

Suprasolicitate
Spitalele pot funcționa astfel fără probleme din punct de vedere financiar, susține Adrian David (foto), directorul general al Casei Județene de Sănătate Hunedoara.
Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara (CAS) a încheiat, la sfârșitul săptămânii trecute, contractarea cu uni­tățile medicale din județul Hunedoara, iar la repartizarea acestor sume s-a ținut cont și de necesitatea acomodării spitalelor la noile realități, după în­che­ierea stării de alertă.
Peste 90 la sută din veniturile spi­talelor provin din contractul cu CAS, iar în perioada stării de alertă sumele alo­cate au fost consistente, tocmai pe fondul suprasolicitării unităților sanitare.
Guvernul României a decis ca, până în luna septembrie, unitățile medicale să beneficieze de sume mai mari, res­pectiv o medie a valorilor lunare de­con­tate de Casă în anul 2021. Sunt cele mai mari sume alocate spi­talelor hunedorene, până în prezent, care sunt menite să le asigure func­țio­narea fără probleme din punct de vedere financiar. Urmează ca, până în luna septembrie, managerii spitalelor să ia cele mai bune decizii, astfel încât sumele ce vor fi alocate în continuare să acopere nevoile unităților medicale, să poată fi decon­tate de către spitale, iar pacienții să nu aibă de suferit din punct de vedere al serviciilor asigurate și a condițiilor de care beneficiază.
În total, sumele contractate de spita­lele din județul Hunedoara pe tri­mestrele II și III ale anului 2022 se ridică la 144.977.813 de lei.
Astfel, Spitalului Județean de Urgență Deva îi revin 38.288.796 de lei, spitalului din Hunedoara, aproape 29 de milioane de lei, iar unității din Petroșanipuțin peste 24 de milioane de lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura