ActualitateEducatie si cultura

Ce au pregătit artiștii de la Teatrul de Artă Deva pentru noua stagiune

„Dragi spectatori, suntem fericiți să vă anunțăm că Teatrul de Artă Deva va deschide stagiunea 2022-2023 în data de 4 septembrie, ora 19, cu premiera spectacolului Două nunți și o înmormântare, de A.P.Cehov, regia Eugen Pădureanu”, anunță repre­zen­tanții Teatrului devean.

O familie nebună
„O comedie despre aproapele de lângă noi… O comedie despre cel pe care nu îl putem suferi dar de care viața ne leagă cu ironia de care doar ea este capabilă, râzând pe înfundate de visele și așteptările noastre… O comedie des­pre viața în doi, în trei, în câți dorește ea… O comedie despre viața de familie, o familie cu adevărat nebună, dar atât de cu­noscută nouă, tuturor, spune regizo­rul Eugen Pădureanu.
Distribuția: Diana Rotaru, Eugen Pădureanu, Silviu Dobre, Aurelian Gheorghe
Preț bilet: 30 lei/15 lei (elevi, studenți, pensionari)
Rezervări la numerele de telefon 0787259420 sau 0787287113 sau online pe site-ul eventbook.ro.
„În perioada 13-19 oc­tom­brie 2022, Teatrul de Artă Deva va par­ti­cipa cu 5 producții proprii la Zilele Tea­trului Hune­dorean, eveniment ce se va des­fășura în Re­publica Moldova și va fi găzduit de Tea­trul Național Satiricus I.L Caragiale din Chișinău”, arată Mihai Panaitescu (medalion), managerul Teatrului de Artă Deva.

Pentru publicul moldovean
Programul spectacolelor din acest turneu este următorul: 14 octombrie- O noapte furtunoasă, de I.L.Caragiale, regia Mihai Panaitescu, 15 octombrie – O afacere de familie, după o idee de
S. Bobrik și R. Clark, regia Eugen Pădureanu, 16 octombrie- Un tramvai numit Dorință, de Tennessee Williams, regia Eugen Pădureanu, 17 octombrie- Nu-i ușor să fii bogat, adaptare după Gyorgy Spiro, regia Eugen Pădureanu, 18 octombrie-Păcală, adaptare după Bogdan Radu Ghelu, regia Mihai Panaitescu. Festi­valul Unire prin Cultură, organizat de Teatrul de Artă Deva în primăvara aces­tui an, a adus în fața spectatorilor producții diverse ale Teatrului Național Satiricus I.LCaragiale iar Zilele Teatrului Hunedorean vor da posibilitatea spec­tatorilor din Republica Moldova să intre în contact direct cu modalitățile de ex­primare teatrală promovate de către echipa Teatrului de Artă Deva.

Devastatorii
„O noutate, pentru această stagiune este Improshow-ul, un spectacol care se creează și se formează pe loc, pe scenă. Cei care vor juca în acest show se numesc DEVASTATORII: Premiera spec­tacolului va avea loc în prima săp­tămână a lunii octombrie. Este ceva de genul show-urilor pe care le făcea trupa Divertis. Fiecare spectator vine cu o idee, iar spectacolul se construiește pe loc”, a spus managerul Mihai Panaitescu.
În această stagiune ne propunem, ca în fiecare an, să vă oferim spectacole de calitate și vă invităm pe această cale să ne fiți aproape.
Respectă-te, deci vino la teatru, este mesajul echipei Teatrului de Artă Deva.