Ce ajutor au primit nevoiaşii pentru încălzirea locuinţei

21 aprilie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Peste 170 de familii sau persoane singure cu venituri reduse din municipiul Deva au be­neficiat, în perioada noiembrie 2020-31 martie 2021, de ajutor pentru încălzirea lo­cuinţei, conform prevederilor legale privind măsurile de protecţie socială în sezonul rece, a informat, ieri, administraţia locală.
Potrivit Primăriei Deva, valoarea totală a ajutoarelor plătite prin Direcţia de Asistenţă So­cială se ridică la 27.400 lei, acestea in­clu­zând sume pentru încălzirea cu lemne şi cu gaz metan sau electricitate a locuin­ţelor.
Astfel, un număr de 57 de familii sau per­soane singure care beneficiază de ajutor social şi folosesc lemne pentru încălzirea gospodăriei au primit, lunar, câte 58 de lei pentru acoperirea unei părţi din cheltuielile aferente încălzirii locuinţei în perioada sezonului rece. Ajutorul a fost acordat de la bugetul local şi a avut o valoare totală de 16.414 lei.
Totodată, de această măsură de protecţie socială au beneficiat alte 117 familii sau per­soane singure vulnerabile, din munici­piul Deva, care folosesc pentru încălzirea lo­cuinţei gaze naturale, energie termică, electrică sau combustibil solid.
Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă timp de cinci luni pe an, în perioada noiembrie – martie, în funcţie de veniturile medii nete lunare pe membru de familie sau cele ale persoanei singure. (A. Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ce şi-a propus să facă municipalitatea deveană cu 60 de milioane euro

Adriana Năstase Ieri, Consiliul Local al municipiului Deva a aprobat în şedinţă extraordinară, bugetul general pentru acest an şi estimarea...

Deputatul PSD Viorel Salan: Avem un blocaj cu transferul cetăţilor dacice către Consiliul Judeţean

Cetăţile dacice din Munţii Orăştiei trebuiau să treacă în administrarea Consiliului Jude­ţean Hunedoara. Legea pe baza căreia tre­buia să se...

Blocurile turn de pe strada Trandafirilor au prins şi mai multă culoare

Eficientizarea energetică a blocurilor de pe strada Trandafirilor merge conform pla­nu­lui, susţin reprezentanţii Primăriei Hu­ne­doara. La multe dintre imobilele amin­tite...

Închide