Ce a pățit elevul din Deva prins cu droguri într-o deplasare Erasmus

Inspectoratul Școlar Hunedoara nu recomandă nici o sancțiune anume pentru elevul din Deva prins cu droguri asupra sa într-un proiect de mobilitate Erasmus+, în Macedonia de Nord, potrivit raportului final în acest caz.
Au fost formulate, în schimb, reco­man­dări pentru școala la care învață tânărul, Liceul Tehnologic ”Dragomir Hurmuzescu” Deva. Maria Ștefănie, ins­pec­torul școlar general din Hunedoara, a declarat pentru Edupedu.ro că sanc­țiunile pot fi aplicate de către școală, conforme cu Statutul Elevului și că elevul trebuie susținut să treacă peste această etapă „care cu siguranță nu îi va asigura un viitor bun”. Despre pro­fe­soarele implicate în proiect, cele care au găsit drogurile asupra elevului, Maria Ștefănie spune că a fost un moment dificil și că „au gestionat cât au putut ele de bine această situație”.
Reamintim că, în 21 martie, grupul de 12 elevi s-a întors de urgență în țară, din cauza incidentului. Potrivit raportului comisiei de anchetă, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE), coordonatorul proiectului, a decis de la distanță, ca elevii să revină în țară „pentru a nu expune copiii la o serie de riscuri”. Chiar directorul CJRAE Hunedoara, Gabriel Ilieș, ar fi plecat după elevi pentru a-i aduce mai repede la Deva, după cum arătau sursele Edupedu.ro la acel moment. (A.Năstase)