Politica si administratie

Câți imigranți am naturalizat în județ

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Judeţului Hunedoara au depistat, anul tre­cut, 24 de cetăţeni străini în situaţii ile­gale. În aceste condiții, ei au fost returnați de pe teritoriul României în 8 dintre cazuri, 5 cetățeni străini minori au fost trans­feraţi într-un centru de pla­sament, iar 10 persoane au solicitat azil.
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Gene­ral pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al Ju­deţului Hunedoara, în cursul anului 2021, au asigurat managementul şederii şi rezidenţei, pe raza judeţului, pentru 1.665 de persoane, dintre care 891 de străini din state terţe, cei mai mulți din Moldova, China, Turcia şi 774 de cetăţeni ai Uniunii Europene, majoritatea din Italia, Germania şi Grecia.
În majoritatea cazurilor a fost vorba de reîntregirea familiei, dar și studii, angajare.
În 2021, au fost emise un număr de 10 invitații, 483 de avize de angajare în muncă, 5 comunicări emise în vederea obținerii vizei de lungă ședere pentru reîntregirea fa­miliei, 420 de pemise de şedere, dintre care 369 de permise temporare şi 51 de per­mise pe termen lung. De asemenea, au fost emise 198 certificate de înregistrare şi 34 de cărţi de rezidenţă permanentă. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura