Actualitate

Câți hunedoreni au murit în accidente rutiere în acest an

De la începutul acestui an, 19 per­soane şi-au pierdut viaţa, iar 47 au fost rănite grav în accidentele de circulaţie care au avut loc pe raza judeţului Hunedoara, relevă datele statistice publicate miercuri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) cu ocazia pro­iectului european Roadpol Safety Days – Zilele Siguranţei Roadpol, care are ca obiect adoptarea unei conduite res­pon­sabile în trafic.

Simularea consumului de alcool
Proiectul îşi propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor de maşini, iar data de 21 septembrie se doreşte să fie o zi fără persoane decedate în evenimentele ru­tiere pe drumurile din Europa, în con­diţiile în care media zilnică a acestora la nivelul Uniunii Europene este de 70 de persoane pe zi. În acest context, poliţiştii rutieri au desfăşurat, ieri, o acţiune preventivă în zona centrală a mu­ni­ci­piului Deva, prilej cu care şoferii au fost invitaţi să adopte o conduită preventivă şi au avut posibilitatea să testeze, cu ajutorul unor ochelari speciali, efectele simulării consumului de alcool şi de substanţe psihotrope.
Zilele Siguranţei Roadpol se derulează în perioada 16-22 septembrie şi includ o serie de acţiuni pentru reducerea ris­cului de accidente pe drumurile publice. Cu acest prilej, în judeţul Hunedoara au fost depistaţi mai mulţi şoferi care au urcat la volan sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, dar şi persoane care vor­beau la telefonul mobil fără respec­ta­rea normelor de siguranţă rutieră.