Căţel salvat dintr-o surpare de la fosta mină Ghelari

3 martie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Un căţel a căzut cu mai multe zile în urmă într-o surpare adâncă de patru metri, aflată în incinta fostei exploatări miniere din localitatea Ghelari. Cel care l-a auzit scheunând şi-a dat seama că nu-l poate scoate şi a chemat în ajutor pompierii.

Patrupedul a fost salvat de militari cu ajutorul unei scări şi a hamurilor folosite în procedurile de salvare din medii ostile. După ce a fost adus teafăr la suprafaţă, a primit hrană şi apă de la pompierii hunedoreni. ”Nimeni nu ştie cât a stat câinele în prăpastie, până când un trecător l-a auzit lătrând şi a anunţat situaţia prin numărul unic de urgenţă 112. Un echipaj de pompieri al Detaşamentului Hunedoara a ajuns în scurt timp la locul indicat şi a demarat operaţiunile de salvare“, a declarat maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.
Nu este pentru prima dată când animalele ajung în gropile fostelor mine. În urmă cu câţiva ani, un căţeluş a fost salvat de salvamontiştii hunedoreni dintr-o mină din zona Brad. A căzut 60 de metri în gol în puţul minier şi a stat acolo aproape o săptămână fără apă şi doar cu hrana pe care i-au aruncat-o localnicii miloşi.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
CS Hunedoara, meci egal la Millenium Giarmata

Programat tot vineri după amiază, meciul dintre Millenium Giarmata şi CS Hunedoara s-a terminat la egalitate, 1 – 1. Cu...

CNS Cetate, doar egal cu Soda Ocna Mureş

Jocul programat vineri după amiază la Deva, primul din returul de campionat, nu a oferit, hai să îi spunem liniştea...

Campionatele Europene de Atletism – Glasgow 2019

Ediţia cu nr. 35 a Campionatelor Europene de Atletism în sală de la Glasgow s-a încheiat aseară. Ediţia din acest...

Închide