Catargele centenare i-au învrăjbit pe aleşii judeţeni

Scandal, ieri, la şedinţa Consiliului Judeţean, pe catargele aniversare, care vor fi montate în trei localităţi din judeţ. Liberalii i-au cerut preşedintelui Mircea Bobora să scoată de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre, pentru a-l analiza, dar cererea lor a fost respinsă.

Consilierii judeţeni ai PNL au reclamat faptul că suma alocată construcţiei catargelor s-a dublat aproape de la momentul iniţierii lui. Cu toate acestea, proiectul a trecut, social-democraţii având suficiente voturi. Confecţionarea şi montarea a trei catarge suport aniversare 100 ani de la Marea Unire va costa 533.917 de lei.
”Având în vedere comemorarea centenarului şi manifestările ce-I vor însoţi, se justifică necesitatea realizării acestui obiectiv de investiţii. Prin amplasarea drapelulul naţional în municipiul Brad, Orăştie şi Simeria, se creează spaţiu propice organizării evenimentelor cultural – educative, în prezenţa simbolului naţional”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre respectiv. Catargele vor fi înalte de 24 de metri şi vor avea o fundaţie de doi metri. Spaţiul din jurul lor va fi amenajat cu pavaje. (S.Popa)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.