Politica si administratie

Cât la sută din bugetul Devei merge la investiții

Primăria Deva şi-a propus să aloce 50,32 la sută din bugetul pentru a­cest an către ca­pitolul de inves­tiţii publice, în condi­ţiile în care bugetul ge­neral al municipalităţii a fost calculat la peste 86 de milioane de euro.

Aproape de 100 la sută
Bugetul general al municipiului Deva a fost prezentat, ieri, în cadrul unei dezbateri publice ce a avut loc la sediul Primăriei, valoarea acestuia fiind estimată la 433,02 milioane lei, adică peste 86 milioane euro, mai mare cu 45 la sută faţă de anul trecut.
„Bugetul general pe anul 2022 este mai mare cu 45,22 la sută faţă de anul 2021, pe fondul avansării execuţiei obiectivelor finan­ţate din fonduri nerambursabile şi a su­melor din credite bancare estimate a fi trase în anul curent”, au menţionat re­pre­zentanţii Primăriei Deva.
În ultimii doi ani gradul de realizare a ve­niturilor proprii ale municipalităţii din Deva a depăşit 97 la sută, pe fiecare exerciţiu finan­ciar în parte. De aceea, administraţia a estimat o creştere a veniturilor proprii cu 10,41 la sută faţă de încasările anului pre­cedent, acestea rezultând din cota de­fal­cată pe impozitul pe venit, cuvenită autorităţilor publice locale.
Obiectivul general al administraţiei pu­blice locale este creşterea calităţii vieţii în municipiul Deva, pe lista de priorităţi fiind înscrise educaţia, sănătatea, infrastructura, mediul, transportul în comun, spaţiile verzi şi asistenţa socială. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura