Cât de departe merg jandarmii cu amenzile

Judecătorii au apreciat că amenda primită nu este justificată şi au înlocuit-o cu un aver­tis­ment. Omul a fost amendat pentru că ar fi ig­norat avertismentul unui jandarm din sta­ţiune.

Nu i-a spus că va fi amendat
Turistul din Târgu Jiu s-a plâns magistraţilor că a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 de lei şi a cerut ca instanţa să dispună înlocuirea sancţiunii amenzii cu un aver­tisment. Acesta le-a spus magistraţilor că se afla în Staţiunea Straja şi apelase la o firmă de transport local pentru a coborî din sta­ţiune. Fiind în grabă pentru a putea prinde ma­şina de transport a ieşit din incinta spa­ţiu­lui de cazare fără a purta masca de protecţie, sens în care a fost atenţionat de către un jan­darm, însă pentru că avea bagaje în mâini, iar jos era noroi a evitat să lase bagajele jos pentru a nu se murdări.Agentul constatator a considerat că îi ignoră recomandările, a procedat la legitimarea sa, l-a mustrat, după care l-a lăsat să plece fără a-i transmite că este sancţionat. A primit însă amenda prin poş­tă. ”Instanţa reţine că sancţiunea aver­tis­mentului este suficientă pentru a determina petentul să respecte dispoziţiile legale care instituie prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. (…) Pentru aceste con­siderente, în temeiul art. 34 din O.G. nr. 2/2001, instanţa va admite plângerea con­tra­venţională şi va dispune înlocuirea sanc­ţiu­nilor contravenţionale aplicate pe­ten­tu­lui prin pro­cesul-verbal de contravenţie, cu sancţiu­nea aver­tismentului”, se arată în soluţia pu­blicată de www.rolii.ro. Decizia magistraţilor Jude­că­to­riei Petroşani nu este definitivă. (M. Gânju)

One thought on “Cât de departe merg jandarmii cu amenzile

  • 5 iunie 2021 la 7:39
    Legătură permanentă

    Proatie matusalemica a jandarmilor ,pe langa faptul ca mastile conforme(80% sunt neconforme-APC) retin particule peste 3 microni iar virusul are de la 60 la 120 de nanometrii adica este de peste 25 de ori mai mic . Cam ca o minge cu o poarta de fotbal goala de la un metru . Statul Texas dupa ridicarea tuturor restrictiilor a avut cea mai spectaculoasa scadere a cazurilor de Covid . :)https://www.nytimes.com/interactive/2021/us/texas-covid-cases.html

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.