Politica si administratie

Cât costă subvenția pentru căldură la Brad

Adriana Năstase

Ministrul Dezvoltării Cseke Attila a aprobat recent repartizarea către bu­getele locale ale unor unităţi admi­nistrativ-teritoriale a primei tranşe, în valoare de 16.122.253 de lei, din sub­venţia de compensare a costurilor legate de achiziţia de păcură nece­sară producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022.

Centrală termică în municipiu
„Suma repartizată este aferentă consumului de păcură în municipiile Brad (județul Hunedoara) şi Drobeta-Turnu Severin (județul Mehedinţi), în perioada noiembrie 2021 – februarie 2022, potrivit cererilor depuse de aces­te unităţi administrativ-teritoriale până la această dată, urmând ca, la cererea administraţiilor locale, să fie alocate alte fonduri în următoarele tran­şe”, a explicat ministrul Cseke Attila.
„Legea bugetului de stat pe anul 2022 prevede 400 milioane de lei pentru această linie de finanţare, iar, până în prezent, a fost utilizată suma de 124.353.665 de lei pentru subvenţio­na­rea achiziţiei gazelor naturale”, a men­ţionat ministrul Dezvoltării.
Primarul municipiului Brad, Florin Cazacu (foto), a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că pe an, subvenția pentru încălzirea locuințelor și sediilor de instituții și firme din municipiu costă 6 milioane de lei.
Proiectul de introducere a gazului metan și la Brad se apropie de final. Potrivit edilului șef Florin Cazacu, până la sfârșitul anului 2023 va fi gata re­țeaua de distribuție în municipiu. Apoi, va fi construită o centrală termică în Brad, centrală care va putea funcționa cu trei tipuri de combustibil, gaz metan, păcură și biomasă.
Pierderile vor fi mult reduse în acest caz.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura