Cât câştigă şefii minerilor din Valea Jiului

Carmen Cosman

În timp ce minerii au cerut în stradă creşterea cu 100 de lei a sporului de periculozitate – aşa cum prevede legea – iar minerii disponibilizaţi au organizat o serie de proteste, până la greva foamei, ca să intre în posesia drepturilor legale, şefii minerilor din Valea Jiului merg acasă lunar cu o „căruţă” de bani.

La nivelul lefei unui secretar de stat

În Compania Naţională a Huilei Petroşani, şi aici ne referim la sediul administrativ, sunt nu mai puţin de şase directori, inclusiv directorul general. La aceştia se adaugă, însă, aproape 20 de persoane care au funcţii de şefi servicii, ori de birou, unii dintre ei cu salarii mai mult decât atractive. Dacă pentru directorul general al CNH, Constantin Jujan (foto), salariul este limitat la nivelul celui al unui secretar de stat, pentru ceilalţi aproape nu există limite. Cel mai mare salariu din Companie îl încasează directorul economic Verginica Popescu, care – conform propriei declaraţii de avere – se duce lună de lună acasă cu aproape 6.100 de lei. Nici directorul de la Resurse Umane, Florica Drăgulescu, nu se poate plânge. Are un venit anual de 72.444 lei, adică 6.037 de lei lunar, în timp ce Mihail Stoicescu – directorul Comercial al CNH, are tot peste 6.000 de lei lunar. Imediat după el este Cristian Nicolescu – directorul tehnic, cu 71.547 lei anual, adică peste 5.900 de lei lunar, în timp ce Dacian Zamfir – director SSM are un salariu lunar de 5.900 de lei.

Cel mai mic salariu

Deşi conduce o întreagă Companie şi are, implicit, cea mai mare responsabilitate, venitul declarat de directorul general Constantin Jujan este de 53.724 de lei, respectiv 4.477 lei/ lună – mai mic decât al unor şefi de servicii. Dacă adunăm sumele încasate, reiese că numai cei şase directori ai CNH duc acasă aproape 30.000 de lei lunar. Spre comparaţie, în timpul protestului minerilor de la Mina Lonea şi Lupeni, unul dintre ortaci spunea că se duce la sfârşitul lunii acasă cu 1.600 de lei, şi asta, după 18 ani de muncă în condiţii extrem de grele.

2 comentarii la „Cât câştigă şefii minerilor din Valea Jiului

  • 14 februarie 2012 la 0:41
    Legătură permanentă

    Ce salariu mare are si PNL-istul (USL-ist) „priceput” la toate si plimbaret prin strainatate pe bani primarii si CNH-ului Dragoescu Petre.

  • 2 august 2012 la 10:26
    Legătură permanentă

    Noroc Bun C.N.H. trebuie sa se inchida.Sa plece toti si sa-si dea demisia.Noi avem salari foarte mici si ei au salari cat cinci la un loc(unul singur)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.