Angajaţii Poştei nu au motive de îngrijorare

Conducerea Direcţiei Regionale de Poştă Vest Timişoara infirmă zvonurile potrivit cărora un noul val de concedieri ameninţă angajaţii Poştei Române. Deşi există posibilitatea reducerii numărului de oficii poştale, în judeţul nostru, oamenii nu vor fi disponibilizaţi, ci vor fi transferaţi la alte unităţi poştale.
„Deocamdată, nu am primit nimic în scris legat de această problemă. Am auzit că se vorbeşte despre conciedierea a 600 de angajaţi din toată ţara şi de reducerea numărului de oficii poştale, potrivit înţelegerii dintre Guvern şi Fondul Monetar Internaţional, dar acestea nu sunt afirmaţii oficiale, deci nu putem vorbi despre concedierea personalului. Oricum, nici chiar închiderea unităţilor poştale nu va atrage acest val de disponibilizări despre care se vorbeşte“, a declarat Nelu Balaş, directorul Direcţiei Regionale de Poştă VestTimişoara. Acesta a adăugat că doar în urmă cu o săptămână, două agenţii şi două ghişee exterioare din judeţul Hunedoara au fost închise. Este vorba despre agenţiile din Poiana Răchiţele şi Cigmău şi despre ghişeele din Petrila şi Orăştie. „Dacă ne uităm la gradul de rentabilitate a acestora, este un dezastru. Angajaţii acestor unităţi au devenit factori locali, astfel încât am evitat o problemă socială“, a mai precizat Nelu Balaş.
La ora actuală, în judeţul nostru, funcţionează 38 de oficii poştale, 79 de agenţii, 25 de ghişee exterioare şi 12 circumscripţii, în care sunt angajaţi peste 700 de hunedoreni. (C. Ghenea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.