Casã nouã pentru 40 de familii din Haţeg

27 octombrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Livia Botici

Săptămâna aceasta, primarul oraşului Haţeg, Nicolae Timiş (foto), le va înmâna, câtorva zeci de familii tinere din localitate, cheile apartamentelor în care vor locui de acum înainte. De asemenea, autoritatea locală mai are în plan un nou proiect, în valoare de patru milioane de lei, pentru construirea unui alt bloc, realizat prin Agenţia Naţională de Locuinţe (ANL).

Au toate facilităţile

Blocul ANL, care va fi dat în folosinţă în această săptămână, este situat în oraşul Haţeg, pe Aleea Constructorului. Imobilul este format din 40 de apartamente şi are ca destinaţie 40 de familii tinere din oraşul Haţeg.

„Doresc să asigur cetăţenii ale căror nume se află pe lista de acces la locuinţele realizate prin ANL, că imobilul, la care am finalizat racordurile la reţelele de alimentare cu gaz metan şi energie electrică şi la care am amenajat parcarea şi zona verde, va fi dat în folosinţă până la sfârşitul acestei luni”, a declarat primarul oraşului Haţeg, Nicolae Timiş.

Încă un proiect la Haţeg

Cu toate că, încă nici nu a predat viitorilor chiriaşi apartamentele din blocul ANL, Primăria Haţeg a iniţiat deja demersuri pentru construirea unui alt asemenea imobil. ANL a semnat cu autoritatea locală un contract de preluare a unui teren de 821 metri pătraţi, situat în strada Sarmizegetusa, la numărul 9, în vederea realizării unui bloc cu 20 de apartamente, destinate tinerilor până în 35 de ani. Valoarea estimativă a investiţiei este de aproape patru milioane de lei, un sfert din sumă fiind suportată de la bugetul local şi folosită pentru utilităţile aferente construcţiei, respectiv, apă, canalizare, energie electrică, gaze naturale, căi de acces şi spaţii verzi. În prezent, proiectul tehnic de construcţie trebuie să treacă, la nivel central, prin etapele de avizare din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Aqualand, mãrul discordiei între aleşii Devei

A devenit o modă ca aleşii locali din Deva să pună de-o ceartă la fiecare şedinţă. Aşa s-a întâmplat şi...

Conductele vechi „taie” căldura în apartamentele din Deva

Devenii care sunt încă legaţi la reţeaua comună de termoficare nu vor avea apă caldă şi, implicit, calorifere fierbinţi, până...

Incendiu subteran la Mina Livezeni

Compania Naţională a Huilei Petroşani pierde în fiecare zi câte 300 de tone de huilă, pe durată nedeterminată, după ce...

Închide