Casă de vacanţă mistuită de foc

Incendiul a izbucnit la o cabană situată în zona Sibişel, iar pompierii militari din Orăştie au avut nevoie de câteva ore pentru a stinge focul. Focul a pornit de la un coş de fum necurăţat.
„La sosirea celor 4 echipaje de inter­venţie, alcătuite din 18 pompieri specializaţi în stingere şi prim ajutor, incendiul se ma­ni­festa generalizat cu flacără deschisă în par­tea superioară a casei de vacanţă. Misiunea de stingere a necesitat implicarea a 3 maşini cu apă şi spumă şi a 3 motopompe. Pompierii au reuşit izolarea arderii la nivelul acoperişului cu o suprafaţă de 180 m/p şi evitarea propagării incendiului la întreaga construcţie sau la vecinătăţi. Deoarece în zona montană în care este amplasată casa de vacanţă nu există hidranţi, pompierii au ali­mentat sistemul de stingere, prin in­termediul motopompelor, cu apă provenită dintr-un pârâu din apropiere”, a informat ISU Hunedoara.
Echipele de intervenţie au reuşit salvarea unor bunuri amplasate la parterul cabanei, în timp ce, mobilierul, pereţii şi planşeul din lemn al mansardei, precum şi structura din lemn a acoperişului au fost distruse de foc. Locatarii cabanei nu au fost răniţi ori intoxicaţi cu fum. Pompierii au concluzionat că cel mai probabil incendiul a fost generat de un coş de fum necurăţat sau neizolat co­respunzător faţă de materialele combus­ti­bi­le din apropiere. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare