Carmen Hărău: Pensiile speciale pentru parlamentari trebuie să dispară

27 noiembrie 2016 | 11 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

05-carmen-harau-3Carmen Hărău (foto), candidatul PNL la Senat, susţine că pensiile speciale pentru parlamentari nu au ce căuta în România şi că se va lupta ca acestea să dispară.
„Pensiile speciale pentru parlamentari trebuie să dispară, nu au ce căuta în România. Această lege votată de PSD a fost o nouă insultă la adresa poporului român. Deşi Dragnea şi ai lui ar trebui să fie aproape de cei săraci, să conceapă programe sociale mai bune, ei au fost preocupaţi să se aranjeze pe viaţă prin aceste pensii speciale, pe care românii sunt condamnaţi să le plătească din buzunarele lor. Dacă PNL va obţine majoritatea în viitorul Parlament, vom repara această nedreptate făcută de PSD. Nu se poate ca oameni cu zeci de ani vechime în munci grele să aibă pensii de doar câteva sute de lei, iar un ales care a stat patru ani în Parlament să primească pensie specială,” a declarat Carmen Hărău.
Candidatul PNL la Senat susţine de asemenea că îşi doreşte ca românii să-şi recapete încrederea în Parlament, dar că lucrurile nu se schimbă de la sine şi atunci este nevoie de presiune atât din exterior cât şi din interior. „Vreau ca românii să aibă încredere în Parlament. Pentru acest lucru, e nevoie de o schimbare în atitudinea aleşilor. Dar ei nu se schimbă singuri pentru că le convine situaţia de faţă, pesediştilor le convine să doarmă în Parlament, să primească salariu timp de patru ani, iar ulterior să mai primească şi pensie specială pentru tot restul vieţii. Dacă singuri nu se schimbă, cetăţenii trebuie să pună presiune pe ei din exterior, iar echipa PNL va face acelaşi lucru din interior.”
Carmen Hărău susţine că a făcut deja un prim pas în încercarea de a pune presiune pe cei care vor deveni parlamentari, pentru a le schimba vechile metehne: „Le-am propus colegilor candidaţi din Hunedoara, indiferent de partidul din care fac parte, să semneze un angajament că îşi vor da demisia după un an de mandat, dacă activitatea lor parlamentară este mai slabă decât media pe ţară. Hunedoara are probleme urgente de rezolvat şi aleşii de aici ar trebui să fie printre cei mai harnici din ţară, nu să se ducă în Bucureşti ca simpli turişti cu funcţii. Au trecut aproape două săptămâni şi nimeni nu a scos un cuvânt despre acest angajament, pe care l-am semnat doar eu şi cu colegii mei liberali. Foarte bine, hunedorenii trebuie să ştie care sunt candidaţii care vor să se ducă în Parlament să muncească şi care vor să primească salariu degeaba.”
Carmen Hărău face şi o comparaţie între un loc de muncă în mediul privat şi un loc de muncă în Parlament: „Dacă mă duc să mă angajez la o firmă, semnez un contract şi am anumite îndatoriri. Dacă astăzi nu le respect, mâine la fel, voi fi dată afară. Nici un angajator nu mă va plăti ca să dorm pe scaun. Atunci, parlamentarul de ce să primească patru ani salariu, dacă nu e capabil să facă nimic? Pentru a recăpăta încrederea oamenilor în Parlament, trebuie să ne angajăm că ne vom da demisia dacă nu ne pricepem şi vom lăsa locul altuia mai bun. Când cetăţenii vor vedea că parlamentarii lor ori muncesc pentru ei, ori lasă locul altora care vor să facă asta, când vor vedea că aceia pe care au pus ştampila renunţă la pensiile speciale votate de PSD, atunci vor reîncepe să aibă încredere în Parlament. Iar echipa de candidaţi PNL exact aceste lucruri şi le propune”.

Comandat: PNL Hunedoara;
Executat: MEDIA HUNEDOREANĂ SRL Deva; CUI AEP mandatar financiar 11160004

Loading...

Comentarii (11)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. DOAMNĂ spune:

  Spune-mi te rog,daca tot te dai corecta ?de ce dai șpagă la infractorii Hunedoarei ?ca sa iti facă campanie ? Crezi ca 10 voturi va salvează ? Imi e scârbă de voi toti , imi e sila ca m-am născut in neamul asta îmbâcsit de jeguri

 2. DOAMNĂ spune:

  Neam de romani

 3. Remus spune:

  @Doamna: Adevărul este ca parlamentarii au nevoie de pensii speciale, mai ales ca se majoritatea se omoară cu munca, nu? Mi se pare o soluție bună, de ce sa primească atâția bani?

 4. Rareș spune:

  PSD-ul întotdeauna a încercat sa ia bani de la stat prin aceste tertipuri. Sa se anuleze toate pensiile speciale și sa se investească banii în alte domenii ce necesita fonduri! Felicitări pentru inițiativă doamna Harau!

 5. Petre spune:

  Pai ce sa mai spunem de cei care au câte 30 de ani de munca, și aici ma refer la munca, nu la parlamentari și primesc 500 de lei pensie. Ei cu ce au greșit? Nu au greșit cu nimic și de asta trebuie ca pensiile speciale sa dispară. Multa bafta Carmen Harau, cu inițiativa asta m-ai cucerit complet!

 6. Pepsi spune:

  Nu înțeleg cum pot unii oameni sa mimeze munca și sa primească bani pentru asta. Ca sa nu mai zic și de pensii. Mie îmi place inițiativa asta, chiar vreau sa fie pusa în practica. Vreau ca acele evaluări sa fie făcute trimestrial, ca toți parlamentarii care nu muncesc sa le fie oprita leafa sau și mai rău, sa fie dați afară. Felicitări!

 7. Sabin spune:

  Ar fi extraordinar ca sa se renunțe la pensii speciale. Ar fi un prim pas spre normalitate! Dar și ideea cu evaluarea mi se pare bună. În felul asta putem scăpa de toate “legumele” din Parlament și ar rămâne doar cei ce muncesc! Bravo și mult succes

 8. Andrei Danilet spune:

  Pensiile speciale sunt doar o alta dovada de ceea ce este in stare PSD cand se afla la putere. Sunt cu gandul numai la favoruri pentru ei si ai lor, numai la furaciuni si devalizari.

 9. vladimir penescu spune:

  Sunt o insulta si o jignire adusa poporului roman! Nu este acceptabil ca dupa ce stai 4 ani intr-un scaun si cel mai probabil nu faci nimic util, sa primesti o pensie de cateva mii bune de lei. Cu atat mai mult, nu mi se pare normal ca multi dintre ei sa primeasca aceasta pensie, avand in vedere ca acel mandat poate fii singurul “job” pe care l-au avut in toata “cariera”.

 10. neagu octav spune:

  Anularea pensiilor speciale pentru parlamentari este o masura corecta! Acea lege reprezinta un abuz si o jignire! Nu mi se pare normal ca parintii mei dupa o viata de munca sa aiba o pensie de aproape 1000 de lei si parlamentarii dupa un mandat “anevoios” de 4 ANI sa primeasca de cateva ori mai mult!

 11. stamate alexandra spune:

  Numai in Romania statul degeaba timp de 4 ani se putea rasplati la varsta pensionarii cu sume foarte mari! Sa speram ca se vor lua masuri in acest sens si se va face dreptate! Nu este normal ca un om care a muncit 40 e ani in mina sa primeasca o pensie de 5 ori mai mica decat a unuia care a “trudit” la caldura 4 ani pe un fotoliu de catifea in Casa Poporului!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Autobergamo Under 19, succes categoric pe teren propriu

Echipa de tineret a clubului devean de futsal a obţinut cel mai clar succes din acest campionat, învingând pe teren...

Cupa Crăciunului a ajuns la a cincea ediţie

Clubul CFR Simeria, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Hunedoara, Primăria şi Consiliul Local Simeria va organiza...

CNS Cetate a încheiat turul cu o victorie la scor

Gruparea din reşedinţa judeţului a obţinut a cincea victorie consecutivă, învingând în deplasare, scor 6-2, pe Mamma Mia Becicherecu Mic,...

Închide