Care dă mai mult, domnilor politicieni? Continuă duelul comunicatelor liberalo-pesediste în judeţ

21 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Pentru că nu prea au activitate în această perioadă, când nu pot face campanii electorale, politicienii ne arată că nu s-au schimbat. Astfel, liberalii hunedoreni au propus săptămâna trecută, conducerii Consiliului Judeţean Hunedoara, să „aloce câte 500.000 lei pentru fiecare spital municipal care funcţionează ca suport COVID”.

„Ei au câştigat astăzi”
„Am sugerat conducerii PSD să nu politizeze şi să accepte soluţiile propuse de noi. Fără succes, din păcate… La adăpostul unor «note» prin care secretarul general al CJ se exprimă că proiectele noastre sunt «nelegale». Din păcate pentru noi toţi, ei au câştigat, dar cei ce se luptă pentru viaţa lor în spitale şi medicii care au nevoie de protecţie ca să nu se infecteze cu virusul care ne ameninţă, au pierdut…Vedem la toate buletinele de ştiri că numărul infectărilor creşte în fiecare zi în judeţul nostru, că suntem unul din cele mai mari focare din ţară şi, cu toate astea, conducerea Consiliului Judeţean NU VREA să renunţe la orgolii politice iraţionale! Nu e suficient să sprijine Spitalul Judeţean, tot judeţul strigă după ajutor, iar ei preferă să nu audă… Hunedorenii aşteaptă SOLUŢII de la Consiliul Judeţean, nu explicaţii că NU SE POATE. Împreună cu consilierii liberali vom face tot ce e posibil ca banii să ajungă acolo unde e nevoie, nu să stea pregătiţi pentru petreceri cu iz de campanie electorală. Cine se mai gândeşte acum la serbări câmpeneşti sau evenimente culturale pe bani mulţi?! Zilele următoare vom relua solicitarea ca sumele de bani pe care doream să le transferăm către spitalele din Hunedoara, Orăştie, Vulcan şi Lupeni să fie virate spre fondul de rezervă al Consiliului Judeţean, iar apoi, conform art 15, alin. 2 din legea privind finanţele publice locale ((2), din fondul de rezervă bugetară constituit în bugetul local, consiliile locale, judeţene sau Consiliul General al Municipiului Bucureşti, după caz, pot aproba acordarea de ajutoare către unităţile administrativ-teritoriale aflate în situaţii de extremă dificultate, la cererea publică a primarilor acestor unităţi administrativ-teritoriale sau din proprie iniţiativă, să fie acordate ajutoare de urgenţă spre Primăriile care au în administrare spitalele noastre”, se arată într-un comunicat semnat de Adrian David, prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PNL.

Iau banii de la instituţiile de cultură
Şi, ce să vezi, conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara a venit, ieri, după şedinţa extraordinară, cu un comunicat în care le răspunde liberalilor din judeţ.
„Apreciem bunele intenţii ale colegilor consilieri judeţeni PNL şi suntem de acord că administraţia judeţeană trebuie să ia toate măsurile care se impun pentru a sprijini lupta împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2. Tocmai din acest motiv, încă de săptămâna trecută, prin adresele 6326/15.04.2020, 6327/15.04.2020, 6328/15.04.2020, 6329/15.04.2020 şi 6330/15.04.2020, conducerea CJ Hunedoara a solicitat instituţiilor de cultură din subordine, respectiv Teatrul de Artă din Deva, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Deva-Hunedoara, Serviciul Public de Administrare a Monumentelor Istorice şi Teatrul Dramatic „I. D. Sârbu” din Petroşani, rectificarea bugetelor în sensul diminuării acestora în sumă totală de 2.300.000 lei, după cum urmează: Teatrul de Artă din Deva: 800.000 lei; Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva: 400.000 lei; Biblioteca Judeţeană „Ovid Densuşianu” Deva-Hunedoara: 300.000 lei; Serviciul Public de Administrare a Monumentelor Istorice: 500.000 lei; Teatrul Dramatic „I. D. Sârbu” din Petroşani: 300.000 lei. În şedinţa Consiliului Judeţean Hunedoara din data de 27 aprilie 2020, conducerea instituţiei va supune aprobării rectificările prezentate. Sumele menţionate vor fi utilizate de Consiliul Judeţean Hunedoara, în baza cadrului legal în vigoare, pentru a sprijini lupta împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2, conform competenţelor, în vederea finanţării cheltuielilor cu cazarea şi hrana personalului medical (în izolare) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva şi a personalului (în izolare) din cadrul centrelor de îngrijire şi asistenţă aflate în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara”, se precizează în comunicatul de presă al Consiliului Judeţean.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Un ultim omagiu adus salvatorului răpus de coronavirus

Pompierii hunedoreni, în semn de recunoştinţă, au ţinut un moment de reculegere în memoria colegului lor din Constanţa, care a...

Încurajaţi de băutură, descurajaţi de poliţişti

Dovadă de prostie pentru mai mulţi hunedoreni prinşi de poliţişti că au încălcat legea. Deşi toţi ştiau că şansele să...

Gura lumii, 22.04.2020

Vorbesc cârcotaşii prin târg că acum este un moment foarte bun pentru a face angajări la stat, s-a dat liber,...

Închide