www.mesagerulhunedorean.ro

Cardul de sănătate, obligatoriu şi la urgenţă?

Natalia Bumbac

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) analizează posibilitatea prin care cardul de sănătate să fie folosit şi la acordarea serviciilor medicale de urgenţă. În prezent, documentul electronic este obligatoriu pentru asiguraţii la sănătate care apelează la servicii medicale profilactice, tratamente medicale pe bază de reţetă etc..
„CNAS a făcut o propunere ca anumite servicii medicale de urgenţă să fie acordate în baza cardului de sănătate. Mai exact, acesta ar putea fi folosit la externarea pacientului din spital, fiind vorba de intervenţii medicale minore. Trebuie spus că în anumite spitale, cardul de sănătate a fost folosit deja chiar şi în cazul serviciilor medicale acordate în regim de urgenţă. Rămâne de văzut care va fi decizia CNAS cu privire la această propunere”, a explicat Ecaterina Cumpănaşu, directorul economic cu atribuţii de preşedinte – director general al Casei Judeţene de Sănătate Hunedoara.
Trebuie menţionat că preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a precizat că se ia în calcul decontarea serviciilor medicale de urgenţă în cazul pacienţilor care suferă de afecţiuni cum ar fi dureri de stomac, bilă, nefiind vorba de răniţii grav, sau în comă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.