Cărbunele din Indonezia, mai bun şi la jumătate de preţ faţă de cel din Valea Jiului

6 februarie 2019 | 2 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Directorul Termocentralei Mintia, Ioan Conţ (foto), a declarat ieri că se are în vedere utilizarea unui cărbune cu un grad mic de sulf, pentru a putea funcţiona în continuare.

”Avem o altă variantă, pentru achiziţionarea unui cărbune din Indonezia, cu un conţinut extrem de scăzut de sulf. Cu acest cărbune nu vom mai avea nevoie de o instalaţie de desulfurare, ca să fim în concordanţă cu normele actuale de mediu. Preţul ar fi de 60-70 de lei, faţă de cel din Valea Jiului, care costă şi până la 140 de lei pe tonă”, a declarat directorul Ioan Conţ.
Stocul de cărbune era, ieri, la Termocentrala Mintia, de 5.000 de tone, ceea ce ajunge doar pentru câteva zile. În prezent, în municipul Deva mai sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare puţin peste 4.000 de apartamente. Asta, în condiţiile în care în anul 2000 erau 24.000 de apartamente în sistemul centralizat de termoficare.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Minerii vaii jiului spune:

    Acum poate este acest pret dar cand nu o sa mai fie Minele din Valea Jiului il vor scumpi mult si cei din strainatate . Cred ca ALDE nu va mai lua voturi din Valea Jiului !

  2. Cornel spune:

    Uite că au mai găsit un pretext să ia niște comisioane.Ăsta este prețul cărbunelui,au calculat și transportul cu vaporul,cât plătesc pentru chiria vagoanelor în porturi,gări? Cred că depășește cu mult prețul cărbunelui din Valea Jiului.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Moloţ cere bani mai mulţi pentru turism

Liderul judeţean al ALDE, Mircea Moloţ (foto), a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că autorităţile judeţene trebuie să înceapă...

Şapte milioane de euro pentru anveloparea blocurilor la Hunedoara

Un număr de 14 blocuri turn din municipiul Hunedoara vor beneficia de fonduri europene pentru anveloparea termică, a anunţat Dan...

Sistem de monitorizare prin GPS a maşinilor operatorului Brai Cata

Ieri, managerul general al societăţii Brai Cata, Bogdan Constantinescu (medalion), a susţinut o conferinţă de presă, la Deva, pentru a...

Închide