ActualitateComunitate

Caravana „Sărbători cu Sănătate” în Deva

Asociația Salvital Hunedoara, în par­te­neriat cu Consiliul Județean Hunedoara, Episcopia Devei și Hunedoarei și Primăria municipiului Deva organizează, în perioada 15-16 martie 2023, la Centrul medico-social „Sfântul Ierarh Nectarie” (Str. Titu Maiorescu, Nr. 36 Deva), o acțiune de tes­tare gratuită a sănătății populației!

Susține asemenea acțiuni
„M-am bucurat, astăzi, să constat că există un interes ridicat pentru această acțiune și felicit personalul medical implicat, precum și conducerea Asociației Salvital pentru acest demers. Nimic nu este prea mult când vor­bim despre sănătatea populației, de aceea, Consiliul Județean Hunedoara va susține acțiunile de acest gen în continuare”, a ară­tat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.
În cadrul acțiunii se efectuează urmă­toa­rele proceduri: efectuare electrocardio­grama EKG pentru identificarea pro­ble­melor cardio, efectuare spirometrie pentru identificarea problemelor pulmonare, efec­tuare INR-probă din sânge pentru pers­oanele care au tratament cu anticoagulante, măsurarea glicemiei, măsurarea tensiunii arteriale, hemoglobina glicozilată- evaluare și monitorizare a controlului glicemic, după caz, determinare indice braț-gleznă pentru iden­tificarea unei boli arteriale periferice (BAP)-care crește riscul unui atac de cord sau accident vascular cerebral. (A.Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura