Captură record de lemne tăiate ilegal

1 octombrie 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Eveniment

Natalia Bumbac

Peste 73 de metri cubi de lemn şi zeci de cioate de arbori tăiaţi ilegal au fost descoperite de poliţiştii de la Biroul Combaterea Delictelor Silvice, în urma unei razii. Acţiunile oamenilor legii au vizat oraşul Haţeg şi zonele din împrejurimi.
Din datele oferite de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara, în urma controlului, pe raza comunei Sarmizegetusa, poliţiştii au stabilit că reprezentanţii unei firme exploatau o pădure care aparţine unei asociaţii composesorale, fără a respecta condiţiile legale. Poliţiştii, însoţiţi de ingineri silvici din cadrul Gărzii Forestiere Timişoara, au identificat 24 de cioate nemarcate, în stare verde, de diferite specii şi dimensiuni, motiv pentru care au întocmit dosar penal pentru tăiere fără drept şi furt de arbori. De asemenea, pe raza oraşului Haţeg, poliţiştii au identificat un operator economic despre care au stabilit că a primit 73,57 de metri cubi de lemn rotund din specia răşinoase, fără provenienţă legală. În consecinţă, firma a fost amendată de 6.000 de lei, iar lemnul în valoare de 12.500 de lei a fost confiscat.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Nicu spune:

    Dar teliuc , Runcu mare ? De ce nu se fac controale? Doar sta poliția la “ciubuc” atâta tot ! Sa ma *** in botu vostru de corupți .

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Spectacolul ”Să se ridice ţara!”, mutat la Teatrul de Artă

Spectacolul ”Să se ridice ţara!”, care va fi susţinut, sâmbătă, 6 octombrie 2018, de la ora 17,00, de Dan Puric...

Închisoare pentru că a vrut să-şi violeze vecina

Un tânăr din Ţara Haţegului va sta cel puţin doi ani în puşcărie, dacă după apel sentinţa îi va fi...

,,Familiile fericite nu cunosc violenţa” – proiect susţinut de Primăria Deva

Mâine, 3 octombrie, între orele 12:00 şi 14:00, în incinta Cetăţii Devei, la Poarta II, va avea loc o acţiune...

Închide