Captură record de lemne tăiate ilegal

Natalia Bumbac

Peste 73 de metri cubi de lemn şi zeci de cioate de arbori tăiaţi ilegal au fost descoperite de poliţiştii de la Biroul Combaterea Delictelor Silvice, în urma unei razii. Acţiunile oamenilor legii au vizat oraşul Haţeg şi zonele din împrejurimi.
Din datele oferite de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara, în urma controlului, pe raza comunei Sarmizegetusa, poliţiştii au stabilit că reprezentanţii unei firme exploatau o pădure care aparţine unei asociaţii composesorale, fără a respecta condiţiile legale. Poliţiştii, însoţiţi de ingineri silvici din cadrul Gărzii Forestiere Timişoara, au identificat 24 de cioate nemarcate, în stare verde, de diferite specii şi dimensiuni, motiv pentru care au întocmit dosar penal pentru tăiere fără drept şi furt de arbori. De asemenea, pe raza oraşului Haţeg, poliţiştii au identificat un operator economic despre care au stabilit că a primit 73,57 de metri cubi de lemn rotund din specia răşinoase, fără provenienţă legală. În consecinţă, firma a fost amendată de 6.000 de lei, iar lemnul în valoare de 12.500 de lei a fost confiscat.

One thought on “Captură record de lemne tăiate ilegal

  • 2 octombrie 2018 la 12:56
    Legătură permanentă

    Dar teliuc , Runcu mare ? De ce nu se fac controale? Doar sta poliția la “ciubuc” atâta tot ! Sa ma *** in botu vostru de corupți .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.