EvenimentFlash

Capacele de canal se fură pe rupte

Cristina Ghenea

Capacele de canal sunt ţinte principale pentru hoţii de fier. Furtul acestora reprezintă, în continuare, o mare problemă în întregul judeţ, dar îndeosebi în municipiile Deva şi Hunedoara.

Sute de furturi într-un an
Potrivit reprezentanţilor de la Apa Prod, anul trecut, de pildă, în Hunedoara s-au furat 300 de capace de canal metalice, iar în Deva, 120 de bucăţi. În acest an, cel puţin până la finele lunii martie, situaţia s-a inversat: 58 de capace de canalizare au dispărut din Deva, iar din Hunedoara doar 30 de bucăţi.
„În acest an, dar mai ales în ultima lună, numărul furturilor   de capace de la canalizări, din municipiul Deva, a crescut îngrijorător. Depistăm tot mai des canale descoperite”, ne-a declarat Cristina Rânghetean, purtătorul de cuvânt al Apa Prod Deva. Furtul capacelor de la canalizări nu doar că reprezintă un pericol pentru cetăţeni, dar crează şi prejudicii majore. Apa Prod, operatorul în responsabilitatea căruia se află reţeaua de apă şi canalizare, plăteşte pentru un astfel de capac un preţ ce variază între 373 şi 421 de lei.

Cică, le aduc de acasă…
În general, hoţii de fier acţionează noaptea, vizează mai multe capace, pe care le încarcă în maşini sau în căruţe şi, după ce le sparg în bucăţi, le transportă la centrele de fier vechi, unde, culmea, le declară drept bun de pe proprietatea personală (!?). Ele reprezintă o prioritate atunci când hoţii îşi aleg prada, în special datorită faptului că un astfel de capac cântăreşte undeva între 25 şi 30 de kilograme. Chiar dacă, prinşi asupra faptei, ei  riscă să facă închisoare pentru furt calificat, hoţii nu se lasă păgubaşi.

One thought on “Capacele de canal se fură pe rupte

  • Primarul HADA este in legatura cu hotii ca doar a facut intelegere cu ei la alegerile din 2008 si acuma ii rasplateste . Se face ca nu vede gaurile periculoase. A fost o campanie de inlocuire a capacelor dar sistemul de prindere nu s-a modificat si asa in continuare capacele se fura iar contribuabilii platesc pentru incompetenta primarului caruia nu-i pasa de siguranta copiilor, batranilor ca doar poate mai scoate pachete toto din banii contribuabililor in speranta ca mai ia un mandat de primar dar e cam riscant ca poate ia si ani grei de puscarie pentru cei 700000 de lei pe care i-a luat cu viceprimarul. Poate e mai bine sa se amane procesul , el pleaca linistit in State si scapa de inchisoare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura