Cântăreţul Dan Ciotoi şi formaţia Generic, la Deva

     Unul dintre cele mai de succes grupuri de muzică balcanică din România anilor ’80 vine săptămâna viitoare la Deva.
Este vorba despre formaţia Generic, în frunte cu cântăreţul şi chitaristul Dan Ciotoi. Acesta va susţine vineri, 6 septembrie 2019, un super concert la Restaurantul Perla. Evenimentul va începe la ora 20:30, iar preţul unui bilet este de 50 lei/persoană, acesta putând fi achiziţionat de la restaurant. „Îi aşteptăm alături de noi pe toţi cei care îndrăgesc formaţia Generic şi vor să-i asculte celebrele slagăre „S-a rupt lantul de iubire” şi „Banii n-aduc fericirea”. Promitem o atmosferă de petrecere şi multă distracţie”, au transmis organizatorii. Cei care doresc informaţii suplimentare şi rezervări, acestea pot fi obţinute la numărul de telefon: 0721- 650 783.
Alături de Azur şi Odeon, Generic este una dintre cele mai cunoscute formaţii româneşti de muzică balcanică. A fost înfiinţată în 1987 de Dan Ciotoi şi a debutat ca formaţie de restaurant şi a avut un rol important în conturarea genului mai târziu numit balcanic. Repertoriul iniţial a cuprins preluări după muzica pop grecească, cărora li s-au adăugat noi seturi de versuri; ulterior au apărut şi compoziţii proprii. Formaţia a înregistrat primul album în 1987, pe casetă audio, dat fiind că imprimarea la casa de discuri Electrecord era interzisă interpreţilor de gen. Acest prim album, numit „Rază de soare”, s-a vândut în 700.000 de exemplare. Popularitatea grupului a scăzut după 1990, iar în jurul anului 2000 acesta a fost dizolvat. În anul 2009, s-a produs revenirea Genericului, prin pregătirea unui nou material discografic şi organizarea unui număr de concerte. Noul album cu piese noi, intitulat „Dacă m-aş îndrăgosti”, a apărut la 10 ani distanţă faţă de discul precedent. În februarie 2009, albumul „S-a rupt lanţul de iubire” s-a vândut în 85.000 de exemplare, împreună cu revistele „Taifasuri” si „Etno TV Magazin”. (A. Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Geoagiu: În sfârşit, proiectele câştigate au ajuns în teren

Dacă până acum doar s-a vorbit despre accesarea şi câştigarea unor investiţii de 23 de milioane de euro de către...

Şoferiţă de 19 ani, autoarea unui accident cu trei răniţi

      Din cauza lipsei de experienţă la volan, şoferiţa a intrat cu viteză într-o curbă periculoasă de pe DN66 A,...

Străini prinşi că stăteau ilegal în judeţ

În urma unei acţiuni derulate de poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări, în 24 de ore, în ţară au fost prinşi...

Închide