Candidaţii PSD din Hunedoara susţin cã sunt hărţuiţi şi intimidaţi de liberali

05-dan-boboutanu-  Sorina Popa

Au trecut deja mai mult de 10 zile din campania electorală pentru alegerile locale din 5 iunie şi chiar ne întrebam cum de toţi candidaţii sunt aşa de liniştiţi. Ei bine, răspunsul nu a întârziat şi, ieri, membrii organizaţiei municipale Hunedoara a PSD au convocat o conferinţă de presă în care s-au plâns că sunt hărţuiţi.

„Mi-a cerut să îmi retrag candidatura”
Astfel, Dan Bobouţanu (foto sus), candidatul PSD pentru Primăria municipiului Hunedoara, a ţinut să arate că „este o situaţie anormală în municipiu, cei de la PNL îşi fac campanie electorală, hărţuind şi intimidând membrii PSD”. Şi acum vin dezvăluirile despre aceaste hărţuieli.
Unul dintre candidaţii la un post de consilier local, Raul Scurtu (foto jos), a venit în faţa jurnaliştilor şi a declarat că a fost chemat de un poliţist local din municipiu,care l-a sfătuit să-şi retragă candidatura de pe lista propusă de PSD pentru Consiliul Local Hunedoara. Scurtu a fost pus pe lista de candidaţi PSD pentru consiliul local, pe un loc eligibil, el venind din rândul societăţii civile. „Am fost sunat de către Vasile Sava, de la Poliţia Locală Hunedoara. M-am întâlnit cu el, nu ştiam ce doreşte. Am aflat însă în scurt timp. Mi-a cerut să îmi retrag candidatura la consiliu, altfel voi avea mari probleme. Chiar aşa a spus. Iar dacă mă retrag, mi-a spus că o să-mi fie bine. Nu m-am speriat şi nu am renunţat. Am depus o plângere la Direcţia Generală Anticorupţie”, a declarat Raul Scurtu. Deşi pe tot parcursul conferinţei de presă, s-a încercat să se inducă presei ideea că primarul Viorel Arion ar fi în spatele acestei „situaţii tensionate, de teroare”, nici unul dintre membrii PSD nu au putut aduce dovezi că aşa stau lucrurile. „Lansez o rugăminte: să facem o campanie în spiritul şi litera legii. Este o stare de teroare în municipiul Hunedoara, alimentată de cei din staff-ul de campanie al primarului”, spune Bobouţanu.

05 raul scurtuUrmăriţi din maşină cu geamuri fumurii
Viceprimarul susţine că, atunci când cei din staff-ul de campanie au mers în vizită electorală la o fabrică din municipiu, au observat o maşină cu numere de Anglia şi cu geamuri fumurii şi din care se filma ce făceam social-democraţii pe acolo. „Am sunat la 112, însă maşina s-a făcut nevăzută. S-a cerut identificarea autoturismului şi am înţeles că acesta aparţine unui membru al familiei primarului”, a afirmat vicele. Pe de altă parte, preşedintele organizaţiei municipale Hunedoara a PSD a mai declarat că permanent o maşină stă în faţa sediului de partid. Apoi, Bianca Farcaş, consilier local, s-a plâns că cineva a vrut să o intimideze, înţepându-i cauciucurile maşinii personale. Liderul PSD din municipiul Hunedoara a mai spus că a fost înjurat într-o cafenea, de către o persoană din apropierea primarului. „Această stare de teroare din municipiu este alimentată de echipa de campanie a primarului, nu spun că de primar. Avem imagini, am făcut plângeri”, a adăugat viceprimarul din Hunedoara.
Contactat, primarul Viorel Arion nu a vrut să facă nici un comentariu referitor la acuzaţiile aduse în conferinţa de presă de viceprimarul său şi de ceilalţi membrii social-democraţi.

2 comentarii la „Candidaţii PSD din Hunedoara susţin cã sunt hărţuiţi şi intimidaţi de liberali

  • 18 mai 2016 la 14:26
    Permalink

    nu va lasati,veti iesi primar cu tot cu amenintarile lor

  • 18 mai 2016 la 15:35
    Permalink

    Parcă revăd Kramer contra Kramer. Adică USL contra USL. Mult succes în alegeri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare