Sport

Când visele devin realitate

După 15 ani, Corvinul s-a întors în Liga a II-a de fotbal

 

Nicolae Gavrea
Echipa Corvinul Hunedoara, cea care în sezonul trecut a ratat promovarea, a reușit anul acesta să aducă bucurie suporterilor. Hunedorenii au încheiat sezonul fără să cunoască înfrângerea. Au câștigat prima partidă din dubla manșă, cea din deplasare de pe terenul echipei Unirea Ungheni cu 2-0, iar miercuri seara, în fața unui public numeros (circa 11.000 de suporteri), alb-albaştrii şi-au respectat statutul de mari favoriţi şi s-au impus autoritar cu scorul de 4-1.

 

Cel mai bun jucător

CS Hunedoara, formație pregătită de Florin Maxim, a început în forţă jocul şi hunedorenii au marcat două goluri în primele 20 de minute ale întâlnirii. După 3-1 la pauză, gazdele au mai marcat încă o dată și, cu această victorie, au pro­movat în liga secundă. Primul gol a venit în minutul 4, la o centrare în careu a lui Curtean, balonul ajunge la Lupu, care îl împinge în plasa porții oaspeților, pe lângă portarul Vînău. După alte trei minute, hunedorenii își vor majora avantajul grație golului înscris de către Antonio Bradu. Unirea Ungheni nu a cedat și a reușit să reducă din diferența de pe tabelă în minutul 21 prin Victoraș Astafei, cel mai bun jucător al oaspeților, el re­luând în gol mingea respinsă în față de către Lefter. Corvinul a reușit să mai înscrie un gol, spre bucuria celor din tribune, în minutul 30. Marius Coman a trimis mingea în bara late­rală, de unde aceasta re­vine în teren, Bradu de­viază min­gea înapoi la Marius Coman, care de această dată nu mai ratează din 5 metri și înscrie cu un șut pu­ternic. Cărțile au fost făcute, iar spec­tatorii în delir, astfel că în re­priza secundă au contat doar ocaziile, mai puține decât în prima parte, dar totuși hunedorenii au mai înscris încă o dată. Așadar, se va stabili și re­zul­tatul final al par­tidei, 4-1: Nicolae Pîrvulescu preia un balon la 20 de metri, este talonat de către Istrate dar reușește să tri­mită sec mingea pe lângă bara la­terală făcând inutilă in­ter­ven­ția portarului din Ungheni.
La finalul partidei, oficialii Federației Române de Fot­bal au acordat formației Corvinul Hunedoara, me­da­liile și tri­courile de cam­pioni ai Ligii a III-a seria a IX-a ca și trofeul pus în joc de către federație.

Declarații după promovare:

Reporter: Un oraș întreg se bucură de această victorie și de această promo­vare. A fost greu, până la urmă.
Florin Maxim: A fost greu, normal, dar lucru­rile frumoase vin în urma suferinței. Băieții au suferit în prima re­pri­ză, după care în re­priza secundă ne-am mai reglat. A fost practic o tensiune de meciuri de baraj, meciuri cu încărcătură fantastică. De­geaba i-am bătut de șase ori în cam­pio­nat, că de fiecare dată meciul următor este mai important și poate produce sur­prize. Dar este bine că am trecut cu bine și peste această partidă și băieții au dat dovadă de caracter.
Reporter: La această partidă au asistat spectatori de toate vârstele, de la cei mici, care poate nu știu ce a fost pe vremuri Corvinul, sau poate că au aflat astăzi, până la cei mai în vârstă, care au trăit perioada de aur a Corvinului. Acum sperăm să se lege totul.
Florin Maxim: Și noi sperăm. De aceea jucăm fotbal, să antrenăm, să jucăm, să vină lumea la stadion, să ne bucurăm împreună de victorii, ca și cea de astăzi. Să vedem lumea fericită. Ca și anul trecut, am avut un parcurs la fel de bun, doar că am pierdut ultimul meci, dar nu consider că a fost un eșec. Am muncit mult, a fost o neatenție din partea noas­tră, atunci la Baia Mar , dacă marcam noi primii atunci, poate că altele ar fi fost datele problemei. De data asta am promovat și asta este important”, a declarat antrenorul Florin Maxim.

Dan Bobouțanu, pri­marul mu­ni­ci­piu­lui Hunedoara: „Un alt proiect reușit, până la urmă, al ad­mi­nistrației locale, că așa a pornit. Nu pot decât să mă bucur pentru că am reușit să aducem din nou lumea la stadion. Să nu uităm că beneficiem, până la urmă, de un brand important al județului, al Transilvaniei și al României. Suntem Corvinul și asta spune mult despre brandul nostru și de aici și sus­ți­ne­rea necondiționată a spectatorilor, veniți în număr mare la această partidă. Am promis în doi ani de zile un proiect care să ducă echipa în liga secundă, iar astăzi acest proiect s-a realizat. Urmează să ne îndeplinim cealaltă promisiune, un nou stadion la Hunedoara, apoi vom vedea”.

Timotei Mitran-jucător: “Este o mare bucurie pentru noi. Am promovat în liga secundă, avem un public extraordinar, suporteri minunați. Ne-au susținut în tot ceea ce am făcut ca să ne în­deplinim obiectivul“.

Costel Avram-administratorul public al jude­țu­lui: ”Cred că este un vis al multor oameni din ju­de­țul Hunedoara, nu numai din acest municipiu. Important este că atunci când con­lucrează împreună factorii de decizie, atât cei de la județ, cât și cei de la Primărie, sunt și rezultate. Personal, mă bucur și, totodată, felicit toată condu­ce­rea Primăriei municipiului Hunedoara, conducerea clubului și pe toți jucătorii echipei Corvinul pentru că astăzi au adus o mare bucurie miilor de suporteri care au fost la meci. Corvinul Hunedoara este în Liga a II-a din fotbalul românesc”.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.