Comunitate

Când vin banii pentru elevii navetişti?

Andreea Lazăr

Zeci de elevi ai Liceului Agricol din Geoagiu nu şi-au primit decontul pentru transport de mai bine de două luni. Părinţii acestora sunt disperaţi şi spun că, dacă se va continua în acest fel, vor ajunge în imposibilitatea de a-şi mai trimite copiii la şcoală.

Plăţi neonorate de două luni

Zeci de elevi din Simeria şi Orăştie, dar şi din satele apropiate oraşului Geoagiu fac zilnic naveta la Liceul Agricol din Geoagiu. Pentru că nu există un microbuz şcolar pe întreaga rută Simeria – Geoagiu sau Orăştie – Geoagiu, elevii sunt nevoiţi să apeleze la transportul în comun. Preţul acestor abonamente ajunge chiar şi la 150 pe lună, iar contravaloarea lor trebuie decontată de Inspectoratul Şcolar Judeţean, pe baza documentaţiilor transmise de şcoli. Numai că aceste deconturi nu s-au mai făcut din luna noiembrie a anului trecut. „Ultimii bani de decont pe care i-am primit au fost pentru cele două săptămâni din luna septembrie. Fiul meu face naveta din Simeria la Geoagiu şi plătim 150 de lei abonamentul. Este foarte greu să asigurăm lunar aceşti bani fără să ne fie decontaţi. Nu ştiu cât îmi voi mai putea trimite copilul la şcoală, dacă nu ni se vor returna banii pe abonamente”, a declarat mama unui elev al Liceului Agricol Geoagiu.

Restanţe achitate în această lună

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara spun că banii pentru luna octombrie s-au plătit, în aceste zile, urmând ca pentru noiembrie şi decembrie, să fie achitate până la sfârşitul acestei luni. „Ştim că este o situaţie dificilă pentru aceşti părinţi, dar vom încerca s-o rezolvăm cât mai curând. Aşteptăm să primim bani de la Ministerul Educaţiei, pe care probabil, îi vom avea până în 15 ianuarie”, a declarat Alexandru Lăutaru, inspectorul şcolar general al IŞJ Hunedoara.

14 comentarii la „Când vin banii pentru elevii navetişti?

 • la liceu la geoagiu este aceias situatie cu banii de transport va rugam sa mai verificati situatia de acolo sunt in urma cu 3luni la achitare stim ca de la inspectorat banii se trimit catre scoala dar nu vreau sai dea de 2 saptamini tot se aude ca se dau dar nimic va rugam sa faceti un interviu cu elevii de acolo sa vedeti cum sunt tratati si cum lucreaza ca niste sclavi. sunt injurati si obligati sa lucreze mai mult decit puterile lor.va multumim ca sunteti alaturi de noi.

 • din luna noiembrie 2010 nu s-au decontat banii de abonamente la liceul economic Baia Mare.

 • la fel si in judetul valcea, liceul economic…nu s-au dat banii de 4 luni

 • nici la Timisoara la Colegiul Tehnic Timisoara nu au venit banii de pe 2 luni…sper sa vina saptamana asta

 • Din luna IANUARIE 2011 la CNE Gheorghe Chitu Craiova nu s-au mai decontat abonamentele. nici Banii de liceu pe martie nu s-au dat. Acum suntem in luna MAI 2011. Banii am intrebat si la Minister si la Inspectoratul Scolar Dolj si au spus ca au venit. Scoala acolo sunt probleme ce se intampla cu acesti bani care sunt ai elevilor, deci au o destinatie fixa. Ajutati-ne va rugam.

 • din luna IANUARIE nici la GRUPUL SCOLAR INDUSTRIAL TECUCI nu sa decontat abonamentele. akum suntem in luna septembrie incepem un nou an si nam primit nici un ban din ianuarie incoace. va rugam ajutati-ne

 • la GSA Scornicesti vor sa ne opreasca din banii de abonament pentru ca avem absente.. este corect ce vor sa faca?? iar banii nu i-au mai decontat de 5 luni:|

 • La noi la Grupul scolar Sfanta ecaterina din urziceni nu s-a decontat banii de pe abonamente din luna octombrie 2011 si iata acum suntem in luna mai 2012 si tot asteptam sa vina ceva suntem datori pana si la autobuz traiasca bunica ca inca mai e in viata si mai imi da bani din cand in cand pentru abonament ca sai mai dau la sofer ca daca nu era bunica naveam decat s-o iau prin padure 30 km pana la scoala asta e toata situatia cu nenorocitii astia care fura pana se toarna intre iei le doresc la cei de la minister cea mai usoara moarte spanzurarea sau sa-i omoare cu pietre in fata palatului cotroceni sa vaza ca noi romanii nu suntem stane de piatra poate mai am noroc sa prind si a 12a daca nu abandonez scoala asta e

 • La noi la Colegiul Tehnic Radauti n-au intrat banii din feb. si santem in aug .E greu asa fara bani de transport avand in vedere ca salariile au scazut si preturile la alimente au crescut.

 • Cu 2 copii la liceu si cu un abonament lunar de 170 lei de fiecare,iara banii nu au venit nici pe anul scolar 2011-2012 si iata ca suntem in ianuarie 2013 si tot nimic.Pentru inca un REFERENDUM s-ar mai gasi bani?In loc sa dea banii copiilor i-au cheltuit cu REFERENDUMUL din vara.VEDEIAS LA ‘BELU’ JUCAND HORA UNIRII.

 • La Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Braila elevii nu au primit niciun ban,nici macar pe luna septembrie 2012

 • La liceul pedagogic din Slobozia,jud. Ialomita nu s-au decontat abonamentele de la inceputul anului scolar la clasa a 9-a,anul scolar 2012-2013.cui trebuie sa ne adresam sa facem o reclamatie?
  e revoltator.

 • Nici la liceul Teoretic Grigore Tocilescu din Mizil nu s-a dat nici un ban.Suntem mereu presati sa dam abonamentele ca la sfarsitul lunii ne dau banii.Si daca nu vrem sa le dam spun ca nici un copil din clasa nu va primi banii pt abonamente.Personal eu cred ca ei se folosesc de banii nostri pt abonamente.

 • nici la liceu tehnologic Petru Maior din Reghin nu sau dat de 3 luni ..

  adica ..anul acesta din septembrie nu sa mai dat nimic … doar restantele de anul trecut..puteti face acolo sigur un interviu

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura