ActualitateFlash

Când politicienii se fac că plouă, oamenii protestează

Sorina Popa

Protest, ieri, la benzinăria OMV de pe Calea Zarandului, din municipiul Deva. Oamenii s-au strâns acolo ca să pro­tes­teze față de decizia Austriei de a nu vota pentru intrarea României în Spațiul Schengen. OMV este o firmă austriacă.

Johannis, principalul vinovat

De când s-a dat votul, de săptămâna trecută, mulți români au început să nu mai alimenteze mașinile cu combustibil de la stațiile austriece, OMV, Petrom, să își în­chidă conturile de la BCR sau Raiffeisen Bank, să mai cumpere produse fabricate sub firme austriece.
Zeci de hunedoreni s-au adunat la benzi­năria OMV, ca să-și arate nemulțumirea și indignarea că Austria a votat împotriva noastră. Puțini, mulți, nu contează, impor­tant este că o parte dintre noi s-a trezit. Și, se pare că este doar începutul. Prețurile cresc artificial, politicienii ne vor sclavi.
„Este o acțiune pe care am inițiat-o în toată țara, după ce Austria a fost împotriva intrării țării noastre în Spațiul Schengen. Tragem, din nou, un semnal de alarmă. În mare parte, responsabilitatea acestui eșec aparține guvernanților noștri, președintelui țării. Ei nu și-au făcut datoria față de țară și față de români. Atitudinea lor, a politicienilor, după eșecul acesta, mi se pare sfidătoare, de-a dreptul. Am cerut demisii ale guver­nanților. Avem nevoie de o nouă clasă po­litică, care să apere interesele poporului român. Românii nu-și pot plăti facturile, multe firme se închid”, a declarat Claudiu Bârstan pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. Bârstan susține că nu mai alimentează cu combus­tibil la firmele austriece.

Sute de milioane de euro

Atunci când vine vorba despre turism, conform unei analize a Romanian Business Leaders se pare că un număr de apro­ximativ 370.000 de turiști români merg anual în Austria. Cheltuielile românilor din restaurantele și hotelurile austriecilor ajung la 250 milioane de euro.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura