Când politicienii se fac că plouă, oamenii protestează

Sorina Popa

Protest, ieri, la benzinăria OMV de pe Calea Zarandului, din municipiul Deva. Oamenii s-au strâns acolo ca să pro­tes­teze față de decizia Austriei de a nu vota pentru intrarea României în Spațiul Schengen. OMV este o firmă austriacă.

Johannis, principalul vinovat

De când s-a dat votul, de săptămâna trecută, mulți români au început să nu mai alimenteze mașinile cu combustibil de la stațiile austriece, OMV, Petrom, să își în­chidă conturile de la BCR sau Raiffeisen Bank, să mai cumpere produse fabricate sub firme austriece.
Zeci de hunedoreni s-au adunat la benzi­năria OMV, ca să-și arate nemulțumirea și indignarea că Austria a votat împotriva noastră. Puțini, mulți, nu contează, impor­tant este că o parte dintre noi s-a trezit. Și, se pare că este doar începutul. Prețurile cresc artificial, politicienii ne vor sclavi.
„Este o acțiune pe care am inițiat-o în toată țara, după ce Austria a fost împotriva intrării țării noastre în Spațiul Schengen. Tragem, din nou, un semnal de alarmă. În mare parte, responsabilitatea acestui eșec aparține guvernanților noștri, președintelui țării. Ei nu și-au făcut datoria față de țară și față de români. Atitudinea lor, a politicienilor, după eșecul acesta, mi se pare sfidătoare, de-a dreptul. Am cerut demisii ale guver­nanților. Avem nevoie de o nouă clasă po­litică, care să apere interesele poporului român. Românii nu-și pot plăti facturile, multe firme se închid”, a declarat Claudiu Bârstan pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. Bârstan susține că nu mai alimentează cu combus­tibil la firmele austriece.

Sute de milioane de euro

Atunci când vine vorba despre turism, conform unei analize a Romanian Business Leaders se pare că un număr de apro­ximativ 370.000 de turiști români merg anual în Austria. Cheltuielile românilor din restaurantele și hotelurile austriecilor ajung la 250 milioane de euro.