Când nu ştie dreapta ce face stânga

5 octombrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Nicolle Ebner

Primarul comunei Baru, Daniel Răducanu,  este deranjat de afirmaţiile făcute de Sorin Radu, inspector general şcolar, cu privire la schimbarea fostului director al şcolii din comună, din motive de incompetenţă managerială şi consideră că nu este normal ca astfel de suspiciuni să planeze asupra colectivului de cadre didactice de la Şcoala Generală-Baru.
După ce i-a dat calificativ F.B., l-a destituit
„Noi credem că inspectorul general şcolar, datorită volumului mare de lucru generat de începerea anului şcolar, atunci când s-a referit la fostul director al Şcolii Generale-Baru, de fapt, se gândea la altcineva. În primul rând, acesta nu a fost demis, ci a asigurat interimatul până la 31 august; a fost 30 de ani director al şcolii, or, la o asemenea longevitate în funcţie, nu avea cum să dea dovadă de incompetenţă managerială. Mai ales, colaborarea din ultimii cinci ani este demnă de remarcat, deoarece, în această perioadă, am pus la punct, cu ajutorul lui, infrastructura educaţională în toate şcolile din comuna Baru. Şi, nu poate fi vorba de incompetenţă, deoarece directorul, împreună cu profesorii, au performat, lucru dovedit de calificativele „foarte bine”, date chiar de inspectoratul şcolar.
Directori schimbaţi pe criterii politice?
La sfârşitul lunii septembrie, Petru Mărginean, liderul PC Hunedoara, arată cu degetul în curtea IŞJ Hunedoara, învinuindu-l că schimbă directorii de şcoli pe criterii politice. Critica se referea şi la Şcoala Generală din Baru, unde Sorin Radu susţinea că se impunea o schimbare a fostului director, la care s-a constatat o serie de lipsuri în activitatea didactică şi managerială. „Am considerat că merită să dăm o şansă şi să acordăm încrederea noastră unui cadru didactic tânăr. Dacă va confirma, e bine, dacă nu, îl putem schimba, oricând”, afirma, la acea vreme, inspectorul general şcolar.
Până în acest moment, din 111 manageri şi directori adjuncţi de şcoli care au contracte provizorii de management, au fost schimbaţi doar 18.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Echipă penibilă, antrenor demisionar

Mureşul a suferit primul eşec pe teren propriu în acest campionat, 0-2 cu nou-promovata FC Silvania, iar antrenorul Gică Barbu...

Şefii deconcentratelor, pe făraş

Şefii şi adjuncţii PSD aflaţi la conducerea direcţiilor descentralizate din judeţ urmează să fie schimbaţi în cel mult două-trei zile....

În judeţ, tot mai mulţi şomeri

Rata şomajului în judeţ a ajuns la 9,36 la sută, iar numărul persoanelor  rămase fără un loc de muncă este...

Închide