Campionul Avram Iancu şi-a lansat la Deva cartea „Schimbarea eşti tu”

6 august 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

 

     Bibliotecarul Avram Iancu, apreciat pentru performanţele sale în domeniul sporturilor extreme, şi-a lansat ieri, la Deva, volumul „Schimbarea eşti tu“. Cartea prezentând întâmplări şi aspecte inedite trăite la traversarea înot a Canalului Mânecii, a Fluviului Dunărea sau atunci când acesta a luat parte la ultramaratonul de la Cercul Polar de Nord.
Potrivit autorului, cartea a văzut lumina tiparului la cinci ani de la prima sa încercare de a cuceri înot Canalul Mânecii, pe 7 august 2014, de atunci polisportivul din Petroşani fiind implicat în mai multe evenimente unice, cum au fost cele 60 de zile de înot de la Sulina la Istanbul, care au cumulat 680 de kilometri de-a lungul ţărmului Mării Negre, sau efortul făcut pentru a termina ultramaratonul „6633 Arctic Ultra“ pe locul al treilea.
„Întreaga mea poveste a plecat dintre rafturile Bibliotecii Municipale Petroşani, în urma lecturării unei cărţi. După cinci ani de aventură extremă prin apele învolburate ale lumii, am considerat că este bine ca aceste poveşti să se întoarcă acolo de unde au plecat, adică pe rafturile bibliotecilor. Am dorit să scriu această carte pentru că aceste călătorii sunt interesante, dar, mai mult decât atât, m-am văzut antre-nat şi într-o călătorie spiritu-ală şi transformaţională“.
El a arătat că titlul cărţii reflectă puterea omului de a face o schimbare prin forţele proprii, dacă se doreşte ca mediul în care trăim să fie unul mai bun. „Degeaba reuşim performanţe notabile, dacă nu vom face împreună o schimbare adevărată nu vom putea să visăm la mai binele pe care ni-l dorim cu toţii“, a conchis Iancu.
Volumul „Schimbarea eşti tu“ a apărut la Editura Măiastra din Târgu Jiu şi a fost editat în 2.400 de exemplare. Cartea va fi lansată pe 12 august şi în Bucureşti, la Librăria „Luceafărul“. Evenimentul de la Deva a fost organizat de filiala Hunedoara a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România.(Adriana Năstase)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Minerii, omagiaţi în întreaga Valea Jiului

       Manifestări de amploare, prilejuite de Ziua Minerului, au fost organizate la Petroşani, Vulcan ori Lupeni, iar ca de fiecare...

După întâlniri peste întâlniri, la toate instituţiile decidente.Ancheta de la „ferma” care poluează un cartier din Deva s-a poticnit la Parchet

De aproape 20 de ani, un bărbat creşte cai şi alte animale lângă Ştrandul municipal din Deva, fără ca autorităţile...

Un tânăr din Deva şi-a luat viaţa fiindcă l-a părăsit iubita.Sinucidere transmisă live pe Facebook

Un tânăr de 22 de ani, din Deva, care lucra ca şofer în Germania, în Munchen, a făcut un gest...

Închide