Sport

Campionii cresc… viitori campioni

Ciprian Marinuţ

Peste 100 de copii de la Liceul „Sigismund Toduţă” şi o grupă de sportive de la CNS „Cetate” au spus „da“ sportului graţie unui concurs de gimnastică „inventat” de Gina Gogean şi Marius Biji, doi foşti campioni, în prezent profesori şi antrenori în cele două şcoli din Deva.
„Îndrăgostiţi“ de sport
Elevii claselor I – V de la Liceul de Muzică şi Arte „Sigismund Toduţă” din Deva au demonstrat că talentul artistic „obligatoriu” la şcoala lor se completează armonios cu înclinaţia pentru sport. „Vrăjiţi” de profesorul Marius Biji, campion şi antrenor de karate, elevii s-au îndrăgostit de gimnastică la orele de sport de la şcoală şi au dorit să-şi demonstreze virtuozitatea în cadrul unui concurs. Conştient că un astfel de vis trebuie transformat în realitate, Marius Biji a organizat, în ultima zi de şcoală, concursul „Viitori campioni”, rezervat elevilor claselor I-V. „Am avut plăcuta surpriză să observ că elevii sunt atraşi de gimnastică. Normal că i-am încurajat şi am început să lucrez cu ei în plus elemente de gimnastică. Iar pentru a-i face să se îndrăgostească definitiv de sport, am căutat să le îndeplinesc visul de a prezenta ce au învăţat în cadrul unui concurs. Toţi participanţii la concursul «Viitori campioni” au primit diplome, iar primii trei clasaţi au fost răsplătiţi cu medalii», a spus Marius Biji.
Marea surpriză a elevilor participanţi la concurs a fost prezenţa la eveniment a multiplei campioane Gina Gogean şi a unei grupe de gimnaste de la CNS CSS „Cetate” Deva. Sportivele antrenate de Gina Gogean au prezentat câteva exerciţii demonstrative cu „parfum” de performanţă. O altă demonstraţie a fost susţinută de campionii de la clubul de karate Heian Deva, antrenaţi de Marius Biji. „Iniţiativa organizării concursurilor de acest fel e excelentă, pentru că îi determină pe copii să îndrăgească sportul. E îmbucurător că şi elevii de la alte şcoli, care n-au specialitatea sport, sunt prieteni cu gimnastica, cu mişcarea în general. Pentru sportivele de la noi de la club a fost un moment de bucurie, pentru că a fost un fel de concurs în care au câştigat admiraţia şi simpatia colegilor din şcoala de arte”, a spus Gina Gogean, antrenoare la CNS „Cetate” Deva şi membră a Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Gimnastică.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura