Campionii au „trecere” pe piaţa futsalului

18 ianuarie 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Sport

11 x 2 superbele meciuri internationale gazduite de Sala Sporturilor din Deva vor ramane simple amintiri pentru spectatorii deveni

Ciprian Marinuţ

Cu excepţia portarului Vlad Iancu şi a juniorilor Macingo şi L. Popescu, singurii deveni din echipă, toţi ceilalţi componenţi ai campioanei FC Deva sunt în discuţii, pentru a se transfera la alte cluburi din ţară sau străinătate.
În Spania, Italia şi la fostele rivale la titlu
Renumele, experienţa şi performanţele obţinute cu FC Deva şi FC CIP le-au asigurat jucătorilor campioanei României o carte de vizită valoroasă, cu care au avut uşi deshise la multe cluburi puternice. Toţi componenţii FC Deva, cu excepţia portarului Vlad Iancu şi a juniorilor Macingo şi L. Popescu, sunt pe cale de a se transfera şi a-şi continua activitatea în futsal la cluburi de top, după ce campioana şi lidera la zi a Ligii I a fost lovită de criza financiară. „Jordy Illa, Lupu, Dobre şi Şotârcă sunt în tratative cu cluburi din Spania. Portarul brazilian Fabio s-a înţeles deja cu Design Braşov. Molomfălean, Gherman, Matei şi Phillipe Prado au oferte de la Design Braşov şi City’us Tg. Mureş. Al-Ioani e aproape de o mutare la un club de Liga a III-a din fotbalul pe teren mare, cred că Minerul Mătăsari”, a spus George Mara, preşedintele FC Deva. Conform unor surse neoficiale,  antrenorul Sito Rivera şi-a găsit un club în Italia.

Aşteaptă o minune
Jucătorii se pot muta fără pretenţii de la FC Deva, însă George Mara a spus că nu a semnat deocamdată actele pentru nici un transfer, întrucât mai aşteaptă o minune pentru salvarea echipei. „Le-am dat acordul să negocieze cu alte cluburi, dar eu mai sper că va apărea o minune şi ne vom salva. Sper ca în ceasul al 12-lea, înainte de reluarea campionatului, să-i rechem la echipă şi să ne batem pentru un nou titlu. Există şi varianta să nu desfiinţăm complet formaţia, chiar dacă nu facem rost de bani şi nu păstrăm jucătorii scumpi, ci să evoluăm cu juniorii”, a spus George Mara.
În afara campioanei FC Deva şi a celor de la Olimpic, echipe care sunt gata să piardă lupta cu criza economică, şi FC Timişoara e pe punctul de a se retrage. Straniu e că formaţii precum City’us Tg. Mureş, Concordia Chiajna sau chiar modesta Spicom Sf. Gheorghe au găsit resurse să aducă jucători  bine cotaţi şi să continue activitatea în Liga I.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Adrian spune:

    Nu inteleg pozitia Primariei Deva. De citiva ani investeste bani frumosi intr-o echipa care nu are nici un fel de performanta(Muresul Deva) iar acum nu gaseste bani pentru singura echipa care a adus constant titluri (CIP). Cu bugetul Muresului pentru un an cred ca se poate tine CIP-ul cel putin trei ani, la acelasi nivel de performanta ca si pina acum.

    Despre Muresul Deva s-a auzit pe la Matasari, Covaci si Simleu Silvaniei, despre CIP la sediul UEFA de la Nyon…

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Aqualand Deva, criticat de proprietarii din zonă

Un cetăţean din Deva reclamă faptul că lucrările la Complexul Aqualand afectează serios liniştea şi condiţiile de locuit ale familiilor...

Telefoane mobile, confiscate de la deţinuţi

În urma mai multor percheziţii efectuate asupra deţinuţilor de la Penitenciarul Bârcea Mare, au fost descoperite obiecte interzise, printre care...

A vrut să se arunce de pe bloc, deoarece nu are serviciu

Lipsa unui loc de muncă şi a unei locuinţe l-au adus pe un tânăr din Orăştie în pragul disperării. Acesta...

Închide