Sport

Campionii anului 2015, premiaţi la Gala Sportului

11 MarincuCiprian Marinuţ

Cei mai buni sportivi hunedoreni ai anului 2015 vor fi premiaţi, azi, de Direcţia Judeţeană pentru  Sport şi Tineret Hunedoara în cadrul tradiţionalei „Gale a sportului hunedorean”. Evenimentul va îmbina strălucirea adusă de prezenţa unor adevăraţi campioni cu „umbrele” generate de unele absenţe provocate de programele de pregătire sau de supărare. Festivitatea se va desfăşura de la ora 14.00, la Teatrul de Artă Deva.

Trio-ul fruntaş spune prezent…
Cei trei ocupanţi ai primelor două locuri din ierarhia de la discipline olimpice – atleta Florentina Marincu (foto), gimnasta Andreea Munteanu şi boxerul Cosmin Gîrleanu – au confirmat că vor onora evenimentul, întrucât programul de pregătire le permite să fie prezenţi la festivitate. În schimb, nu mai puţin de şase dintre ocupanţii locurilor de la trei la 10, de la discipline olimpice, vor lipsi de la festivitate din motive obiective sau subiective. Judoka Lidia Marin (locul 3), de la SCM Deva, se află în cantonament la Piatra Arsă, încă din 4 ianuarie. Gimnastele Laura Jurca  (locul patru) şi Andreea Iridon (locul cinci), ambele de la CNS „Cetate” Deva, sunt în pregătire cu Lotul Olimpic la Bucureşti. Luptătoarea Denisa Fodor (locul 9), de la CNS „Cetate” Deva, a răspuns unei convocări a Federaţiei Române de Lupte şi este în pregătire cu Lotul Naţional la Bucureşti. Arcaşul Răzvan Marcu, de la SCM Deva, (locul 7) şi atletul Andrei Deliu, ambii de la SCM Deva, (locul 10) sunt şi ei în cantonamente.

… un antrenor protestează
O absenţă importantă va fi cea a antrenorului Ilie Captari, care a decis să protesteze, deoarece boxerul Cosmin Gîrleanu, pe care-l antrenează, este doar pe locul doi. „Cosmin va merge la festivitate cu familia, dar eu voi lipsi, pentru că doresc să protestez în acest fel în legătură cu modul de întocmire a clasamentului. Consider că el merita locul întâi, deoarece este singurul campion mondial dintre toţi sportivii hunedoreni care au obţinut performanţe majore în anul 2015”, a spus, ieri, Ilie Captari. Mugurel Ciuşcă, directorul SCM Deva, a precizat că sportivii clubului pe care-l reprezintă ar fi dorit să onoreze invitaţia, însă programul nu le permite acest lucru. „Ne pare rău că data stabilită de DJTS Hunedoara este în contratimp cu programele de pregătire ale sportivilor de la clubul nostru şi că nu vom avea reprezentanţi la gală”, a afirmat, ieri, Mugurel Ciuşcă.

Cei mai cei
Atleta Florentina Marincu, de la CNS  „Cetate” Deva, câştigătoare a trei medalii europene şi a trei balcanice, la senioare şi junioare, a fost desemnată sportiva anului în judeţul Hunedoara, de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret. Boxerul Cosmin Gîrleanu, de la CSS Hunedoara, campion mondial şi vicecampion european la juniori, şi gimnasta Andreea Munteanu, legitimată la CNS  „Cetate” Deva, campioană europeană la senioare, ocupă la egalitate locul doi, în topul celor mai buni sportivi hunedoreni de la discipline olimpice pentru anul 2015. La sporturi neolimpice, multipla campioană mondială şi continentală la fotbal tenis Ana Maria Ghergel, de la Comexim Lupeni, este pentru al şaselea an consecutiv lidera ierarhiei judeţene. În cadrul tradiţionalei gale a sportului hunedorean vor primi recompense şi cele mai bune cluburi publice şi private şi cei mai buni antrenori ai anului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura