Campioni la dublu, pe podium la simplu

11 august 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

11 tenis

Ciprian Marinuţ

Tenismenii de la SCM Deva au obţinut rezultate valoroase la turneul „Mastersul Ardealului“, disputat la Deva, deşi au jucat la categorii superioare de vârstă.

Pas înainte
Maria Orban (Petroşani), Amanda Sapta (Deva) şi Bogdan Bristan (Orăştie), toţi legitimaţi la SCM Deva, care deţin poziţii în top 10 naţional la categoria 12 ani, au punctat la turneul încheiat sâmbătă la Deva,  în clasamentele de la categoria 14 ani. Maria şi Amanda au câştigat finala la dublu şi au ocupat locurile doi şi trei în competiţia de simplu, iar Bogdan s-a impus la dublu împreună cu clujeanul Mihnea Turcu şi a ocupat locul patru în turneul de simplu. Alexandra Nicoară (Haţeg) a completat seria rezultatelor bune ale tensimenilor de la SCM Deva, cu o clasare pe locul doi la simplu, în turneul de la categoria 12 ani. Dincolo de prezenţa pe podium, e evident că sportivii de la SCM Deva au progresat foarte mult în ultima perioadă, de când îşi completează pregătirea de acasă cu antrenamente la Hunedoara, sub îndrumarea antrenoarei Lunela Maier. „Rezultatele sunt bune, mai ales că ei sunt la primele turnee în care joacă la categoria 14 ani, iar punctele acumulate acum vor fi foarte importante în clasamentele de anul viitor. Maria şi Mandy au fost învinse doar de campioana naţională de la 12 ani, iar Bogdan a avut în turneul semifinal doar adversari de 14 ani”, a spus Lunela Maier, antrenoarea care se ocupă la SCM Deva de pregătirea celor trei sportivi.

Turneu în Germania
Cei trei tenismeni, care sunt la ora actuală cei mai valoroşi din judeţ, vor participa la finalul lunii la un puternic turneu în Germania, ultimul pentru ei la categoria 12 ani. „Competiţia din Germania va fi ultima pe care o vor juca la categoria 12 ani, întrucât, din toamnă, cei trei vor face pasul spre turneele de 14 ani. Vor acumula experienţă internaţională şi poate chiar vor prinde podiumul”, a precizat Lunela Maier.
Competiţia „Mastersul Ardealului“ a fost organizată de C.S. Gala Deva, în colaborare cu DSJ Hunedoara, C.S. „Szabo&Szabo” şi S.C.M. Deva şi este înscrisă în calendarul F.R. Tenis, ca şi turneu de categoria a III-a. La startul întrecerii s-au aliniat 82 de sportivi, de la peste 30 de cluburi din ţară, la categoriile 10, 12 şi 14 ani, fete şi băieţi, iar valoarea totală a premiilor a fost de 10.000 de lei.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Accident românesc în Ungaria

Nu ştiu dacă toţi cei care au vizionat sau au ascultat, ieri, buletinele de ştiri ale diferitelor canale de televiziune...

Tâlhărită în plină zi

Jaf la drumul mare. O pensionară din Petroşani a anunţat poliţiştii că a fost victima unei tâlhării. Oamenii legii au...

Cumpărătorul era hoţ

O femeie de 72 de ani din Vulcan a fost tâlhărită în propria-i casă. Oltea I. s-a trezit la uşă...

Închide