Campioni în oraşul Cetăţii

Un nou eveniment de promovare a spor­tu­lui devean s-a desfăşurat în organizarea Pri­măriei municipiului Deva. Mai precis sportivii legitimaţi la secţia de kaiac – canoe din cadrul Liceului cu Program Sportiv ,,Cetate” Deva au fost prezenţi marţi după amiază pe platoul din faţa Centrului Cultural ,,Drăgan Muntean” Deva, la evenimentul ,,Campioni în oraşul Cetăţii”.
Cu această ocazie, cei care au fost pre­zenţi, fie ei simpli trecători, colegi din cadrul entităţii sportive devene sau chiar repre­zen­tanţi ai Primăriei Deva au reuşit să obţină multe informaţii despre activitatea şi perfor­manţele tinerilor canotori deveni, pregătiţi de prof. Alexandru Mureşan.
Doar în trei ani,între anii 2017-2020, după preluarea secţiei de prof. Alexandru Mure­şan, sportivii secţiei de kaiac-canoe au par­ti­ci­pat la competiţii naţionale, cupe şi regate, iar în palmaresul lor se regăsesc peste 170 de medalii.
Sportivii cu vârste cuprinse între 10-16 ani au adus la Deva 22 de titluri naţionale – 9 me­­dalii de aur, 7 de argint şi 6 de bronz, iar unii dintre ei sunt convocaţi la loturile re­pre­zentative.
La competiţia ,,Regata Baia Mare” la kaiac – canoe din luna octombrie 2020, sportivii le­gitimaţi la LPS Cetate Deva au avut o evoluţie excelentă. Pe lângă medaliile individuale, sportivii noştri şi-au adjudecat locul I în cla­samentul cluburilor participante şi se nu­mără printre favoriţii viitoarelor competiţii na­ţionale programate de către Federaţia Ro­mână de Kaiac-Canoe, în perioada urmă­toare.
De asemenea, la Campionatul Naţional de Viteză 2020, secţia kaiac – canoe a Liceului Sportiv ,,Cetate” Deva a reuşit performanţa de a se clasifica pe locul III în clasamentul pe cluburi.
„Campioni în Oraşul Cetăţii” a fost …o zi fără soare dar compensată de sclipirea me­daliilor cucerite de elevii pregătiţi de prof. Alex­andru Mureşan, o zi în care cetăţenii mu­nicipiului Deva au avut ocazia să descopere pentru prima dată tinerii eroi din spatele zecilor de medalii aduse la panoplia LPS Cetate Deva.Felicitări sportivilor legitimaţi la secţia deveană pentru performanţele lor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.