Campionatul European de karate WKF

12 februarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Recent s-a desfăşurat la Aaborg, în Danemarca, o nouă ediţie a Campionatului European de karate WKF, pentru sportivi sub 21 de ani. La ediţia din acest an, România a fost reprezentată şi de sportive legitimate la CSM Jiul Petrosani, antrenate de Radu Polifronie.

Au fost prezente la competiţie cele două componente ale lotului national de junioare, Andreea Polifronie, care a evoluat la categoria kumite U21 -55 kg şi Miruna Mălăuţă, la categoria kumite U21 -61 kg (foto).
Cele două sportive din Valea Jiului abia au împlinit 18 ani (Miruna în noiembrie 2018, iar Andreea în ianuarie 2019), iar rezultatele lor la competiţia din Danemarca pot fi considerate excelente. Miruna Mălăuţă a câştigat primul meci cu o sportivă din Finlanda, apoi a primit o decizie de 4-1 în întâlnirea pe care a avut-o în turul al doilea cu o sportivă din Georgia. În meciul al treilea a pierdut cu o decizie discutabilă 2-3 cu reprezentanta Italiei, dar s-a calificat în repasaj. În primul meci, Mălăuţă a învins cu 2-1 o sportivă din Bulgaria, dar apoi a pierdut cu 4-2 la campioana europeană de anul trecut.
Andreea Polifronie a condus o jumătate din primul meci cu reprezentanta Luxemburgului, mult mai experimentată, dar lipsa de experienţă la acest nivel a făcut ca sportiva din Petroşani să piardă meciul cu 1-2. Au urmat repasajele pentru medalia de bronz, datorită faptului ca reprezentanta Italiei a intrat în finală, dar meciul pentru medalia de bronz l-a pierdut după o luptă nerecomandată cardiacilor. Să spunem că sportivele din Petroşani au fost atât de aproape….!
Felicitări sportivilor, antrenorului şi nu în ultimul rând Alinei Polifronie pentru modul în care le-a pregătit fizic pe cele două sportive. Timp pentru medalii europene mai este.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Sportivi din Valea Jiului selectaţi în lotul naţional de Taekwon-do

Trei sportivi legitimaţi la Clubul de taekwon-do Pantera Neagra din Petroşani, pregătiţi de Ionuţ Lascău, au fost selecţionaţi în lotul...

Se reia campionatul intern al Ligii 1 de futsal

Liga întâi programează începând de sâmbătă şi până luni partidele etapei cu numărul 15 din sezonul regulat. Autobergamo Deva va...

Festivalul Olimpic pentru Tineret – FOTE 2019

Ediţia cu numărul 14 a Festivalului Olimpic pentru Tineret a fost acordată pentru organizare oraşelor din Bosnia -Herţegovina, reunite într-unul...

Închide