Campionatul European de atletism indoor, organizat în Polonia

Atleţii din România se află în faţa unor competiţii importante în acest debut de an. După primele două etape din cadrul Cam­pio­natului National de atletism indoor pentru seniori, care sunt programate pe 16 şi 22 ianuarie, finala acestei competiţii se va des­făşura pe 5 februarie la Bucureşti, fiind un criteriu important de calificare pentru Cupa balcanică din 21 februarie şi pentru Cam­pionatul European programat la începutul lunii martie.
Oraşul polonez Torun va găzdui, în pe­rioada 5-7 martie 2021, ediţia cu numărul 36 a Campionatului European de atletism în sală pentru seniori, prima ediţiei des­fă­şurându-se în 1970, în Austria, iar Polonia a fiind gazdă pentru a doua oară, după Katowice , în 1975. La Torun sunt aşteptaţi peste 600 de sportivi din întreaga Europă.
Precedenta ediţie a Campionatului Euro­pean de atletism în sală a avut loc în Scoţia, la Glasgow, în 2019, când Alina Rotaru – locul 5 la lungime, a obţinut cea mai bună performanţă pentru delegaţia României.
Revenind la competiţiile interne, sportiva Florentina Marincu-Iuşco, legitimată la LPS Cetate Deva (singura atletă din judeţul nos­tru calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo), alături de antrenorul ei, prof. Nicolae Alexe, pregătesc participarea la etapele naţionale cu bătaie lungă, de calificare atât la Cupa Bal­canică de la Istanbul, cât şi la Euro­penele din Polonia.Mai multe despre anul competiţional 2021 într-un interviu realizat cu cei doi reprezentanţi ai clubului devean, în numărul nostru de mâine.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare