Campionatul Balcanic de Atletism: Florentina Marincu-Iuşco, medalie de argint la lungime

19 februarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Cu un total de 12 medalii (două de aur, şase de argint şi patru de bronz), România s-a clasat pe locul patru, din 18 ţări prezente la cea de-a 24-a ediţie a Campionatului Balcanic de Atletism, competiţie rezervată seniorilor, desfăşurată la Istanbul. Pe primele trei poziţii au fost Turcia cu 11 medalii (4-3-4), Ucraina 8 (4-3-1) şi Bulgaria 5 (3-0-2).

Atleta Florentina Marincu-Iuşco (foto), legitimată la LPS Cetate Deva, a reuşit o bună performanţă la această ediţie a campionatelor balcanice de la Istanbul, unde a cucerit o binemeritată medalie de argint în proba de săritura în lungime, deşi iniţial oficialii federaţiei nu au inclus-o în delegaţia României pentru acest concurs. Pe prima treaptă a podiumului de premiere au urcat Daniela Stanciu (înălţime – 1,92 m) şi Gabriel Bitan (lungime – 7,74 m), pentru ca medaliile de argint să fie cucerite de Florina Pierdevară (800 m – 2:08,20), Cristina Bujin (triplusalt – 13,47 m), ştafeta de 4X400 m (Camelia Gal/Cristina Bălan/Iulia Banaga/Sanda Belgyan) – 3:42,39, Petre Rezmiveş (60 m – 6,74), Dorin Rusu (1.500 m – 3:44,26) şi, fireşte, Florentina Marincu. Medaliile de bronz au fost cucerite de Claudia Prisecaru (3.000 m – 9:16,59), Anamaria Nesteriuc (60 mg – 8,27), Mihai Donisan (înălţime – 2,19 m), ştafeta de 4X400 m (Cristian Radu/Denis Dobrică/Zeno Moraru/Mihai Pîslaru) – 3:15,20.
Andrea Mikloş este a 12-a sportivă care va participa pentru România la Campionatul European de sală de la Glasgow, de luna viitoare. Ceilalţi 11 atleţi români calificaţi până acum la CE de Glasgow, din perioada 1-3 martie, sunt: Daniel Petre Rezmiveş (60 m), Marina Andreea Baboi (60 m), Andrei Marius Gag (greutate), Alina Rotaru (lungime), Bianca Răzor (800 m), Claudia Bobocea (1.500 m şi 3.000 m), Daniela Stanciu (înălţime), Andreea Panţuroiu (triplusalt), Alexandru Terpezan (60 m), Ionuţ Neagoe (60 m), Dorin Andrei Rusu (1.500 m).
Federaţia Română de Atletism a comunicat că cele mai titrate atlete din România, Andreea Panţuroiu – triplusalt, Alina Rotaru – lungime şi Claudia Bobocea – 1.500 şi 3.000 m, urmează un program special de pregătire şi recuperare în vederea unei participări cu rezultate cât mai bune la Campionatele Europene indoor de la Glasgow (1-3 martie).
Rămâne ca după şedinţa biroului federal să fie acceptată şi participarea altor atleţi din România (printre care şi Florentina Marincu Iuşco) care şi-au realizat baremul de calificare la europenele de la Glasgow în sezonul trecut şi care conform regulamentului pot participa la competiţia continentală.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Nici un weekend fără accidente rutiere

Rar trece vreun weekend în care să nu se producă accidente rutiere. Cauzele sunt numeroase, începând de la viteza excesivă,...

Ministrul Natalia Intotero are şanse mari să ajungă eurodeputat

Sorina Popa Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, hunedoreanca Natalia Intotero (foto), are toate şansele să ajungă în acest an în...

Pedeapsă majorată pentru criminalul din Orăştie

Individul primise o condamnare de 13 ani de puşcărie la Tribunalul Hunedoara, pentru că a ucis cu o lovitură de...

Închide