Sport

Campionatele Mondiale de Atletism indoor – Belgrad 2022

Corespondență specială de la reporterul MESAGERUL HUNEDOREAN, Nicolae Gavrea

 

Stark Arena din Belgrad a fost gazda deo­sebit de ospitalieră pentru cei peste 700 de sportivi participanți la ediția din acest an a Campionatelor Mondiale de atletism în sală, competiție care este organizată de către Whorld Atheltisc (Federația Interna­țio­nală de Atletism fostă IAAF).

Au avut noroc
Această relatare o transmit înainte de ultima reuniune în care avem și noi, devenii, o reprezentantă, pe Florentina Marincu-Iușco, cea care a prins în extremis calificarea la întrecerile de la Belgrad datorită faptului că atleții din Rusia și din Belarus nu au fost lăsați să participe.
România a participat la această ediție cu un număr de 11 sportivi iar rezultatele acestora, înainte de ultima reuniune, sunt la nivelul așteptat. Au reprezentat România Andreea Marina Baboi, Anamaria Nesteriuc, Claudia Mihaela Bobocea, Rareș Andrei Toader, Alin Ionuț Anton, Mihai Sorin Dringo,Denis Simion Toma, Robert Parge, Andrei Remus Niculiță și Constantin Andonii- iar duminică a fost în conc urs și Florentina Marincu-Iușco. Nu sunt medalii, dar avem doi sportivi prezenți în finalele probelor programate sâmbătă la Belgrad. Claudia Mihaela Bobocea a încheiat proba de 1.500 m pe un onorant loc 9, iar la aruncarea greutății, Rareș Andrei Toader nu a fost ultimul din finala probei, deși, așa cum a recunoscut chiar el, putea ceva mai mult.
Campioanatele Mondiale de sală ale seniorilor de aici de la Belgrad au scos în evidență faptul că majoritatea sportivilor sunt în plină pregătire pentru mondialele în aer liber programate în luna iulie în SUA, la St. Oregon dar și pentru Europenele din luna august. Ambele competiții sunt importante pentru calificările la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, unde și noi sperăm să avem cât mai mulți sportivi români calificați.
Din Belgrad, Nicolae Gavrea

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura