Sport

Campionatele judeţene de fotbal încep la finalul săptămânii

Cele mai importante competiţii organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Hunedoara, Liga a IV-a şi Liga a V-a, vor debuta cu noul sezon la sfârşitul acestei săptămâni. Numărul de echipe participante este la fel ca în sezonul trecut, 28, diferenţa fiind că în 2017-2018, mai multe grupări vor evolua în Liga a IV-a.

Petrila, Haţeg şi Hunedoara, favorite la titlul judeţean
Cel mai important eşalon fotbalistic judeţean, Liga a IV-a, va avea în sezonul 2017-2018, 15 echipe, cu trei mai multe ca în campionatul trecut. Au revenit în eşalonul 4, Dacia Orăştie, Gloria Geoagiu, CSM Vulcan şi CNS Cetate II Deva, plecând, în schimb, Metalul Crişcior, care a coborât în Liga a V-a. Marile favorite la câştigarea Ligii a IV-a sunt campioana en-titre, Inter Petrila, CS Hunedoara, care are acum drept de a promova şi Retezatul Haţeg, o formaţie constantă care a demonstrat în returul sezonului trecut că poate aspira la titlu. La primele poziţii mai aspiră Şoimul Băiţa, grupare care a pierdut totuşi jucători importanţi şi Hercules Lupeni, formaţie care la rândul său are un lot inferior valoric sezoanelor trecute, pierzând de asemenea fotbalişti importanţi. Dacă Aurul Certej, Victoria Călan şi Aurul Brad sunt considerate formaţii de mijlocul plutonului, Minerul Uricani, Jiul Petroşani sau Universitatea Petroşani vor lupta pentru evitarea ultimelor poziţii. Noile venite în acest eşalon sunt grupări surpriză care pot evolua în acest sezon şi pe baza entuziasmului. Partidele Ligii a IV-a se vor juca sâmbăta şi duminica, de la ora 11.30, prima parte a sezonului începând în 2 septembrie, încheindu-se în 3 decembrie. Singura rundă intermediară va fi cea cu numărul 3 şi se va disputa în 13 septembrie.

Mai puţine grupări în Liga a V-a
Liga a V-a va pleca la drum cu 13 echipe în campionatul 2017-2018, cu trei mai puţin decât a început sezonul trecut. Au dispărut Mureşul Pricaz, Dacia Boşorod (retrase încă dinaintea returului campionatului trecut), Dacia Orăştie, CSM Vulcan (ajunse în Liga a IV-a) şi Berianul Beriu (nu s-a mai înscris). Noutăţile sunt Metalul Crişcior, care a coborât din Liga a IV-a şi Unirea General Berthelot, revenită în competiţii după un an de pauză. Favoritele la primele poziţii sunt Măgura Pui, AS Sântămăria Orlea, CS Comunal Ilia şi Metalul Crişcior, în timp ce grupări ca Agrocompany Băcia sau Santos Boz sunt abonate la locurile din coada clasamentului. O echipă şi-a schimbat denumirea în acest sezon, Cerna Lunca Cernii numindu-se acum Foresta Lunca. Partidele Ligii a V-a se vor juca duminica, de la ora 11.00, turul urmând să înceapă în 3 septembrie şi se va încheia în 26 noiembrie.
Liga a IV-a, programul primei etape:
Sâmbătă, 2 septembrie, ora 11.30
Minerul Uricani – Victoria Călan
Gloria Geoagiu – Jiul Petroşani
Aurul Brad – CSM Vulcan
Retezatul Haţeg – Inter Petrila
Duminică, 3 septembrie, ora 11.30
CNS Cetate II Deva – Şoimul Băiţa
Universitatea Petroşani – Dacia Orăştie
Hercules Lupeni – Aurul Certej
CS Hunedoara stă
Liga a V-a, programul primei etape:
Duminică, 3 septembrie, ora 11.00
Metalul Crişcior – Santos Boz
Măgura Pui – Foresta Lunca
CS Ghelari – Victoria Dobra
Sargeţia Bretea Română – Ponorul Vaţa
AS Sântămăria Orlea – Zarandul Crişcior
Agrocompany Băcia – CS Comunal Ilia
Unirea General Berthelot stă.
(Ovidiu Mănăstire)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura