Campionatele Internaţionale de Atletism ale României

6 iunie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Începând de astăzi, timp de două zile la Cluj Napoca se desfăşoară întrecerile ediţiei a 64-a a celei mai vechi competiţii continentale, Campionatele Internaţionale de Atletism ale României, competiţie care poartă numele celei care a fost cea mai mare atletă a României, “Iolanda Balaş Soter”. Cu acest prilej, se vor aniversa şi o sută de ani de atletism universitar clujean şi o sută de ani de la înfiinţarea Clubului Sportiv Universitatea Cluj, în 1919.

Competiţia de la Cluj Napoca la care au confirmat participarea pe lângă sportivii din România şi atleţi din Turcia, Liban, Bosnia-Herţegovina, Serbia, Republica Moldova, Israel, Kârgâstan, Quatar, Ucraina, se va desfăşura la 38 de probe atletice (masculin şi feminin) şi numai în sesiuni de seară fiind un util test de verificare înaintea clor două competiţii atletice majore, Jocurile Europene de la Minsk şi FOTE(Festivalul Olimpic pentru Tineretul European ) de la Baku. Locaţia evenimentului este Cluj Arena, o arenă modernă care dispune de toate facilităţile necesare pentru o competiţie internaţională de nivel înalt.
Pe listele de start la ediţia din acest an sunt şi atleţi din judeţul Hunedoara de la care se aşteaptă evoluţii de nivel superior. Florentina Marincu-Iuşco şi mai tânăra sa colegă, Georgiana Timu, ambele de la LPS Cetate Deva, vor concura în proba de săritura în lungime, probă care are un bonus de performanţă asigurat de către federaţia de specialitate de 800 euro pentru atleta care va câştiga medalia de aur şi 600 de euro pentru local secund.
Vor mai concura Sarah Scurtu (CSS Hunedoara) în probele de 100 şi 200 m, Sebastian Bolboacă şi Andrei Marian (ambii CSS Hunedoara) la 100 m şi 200 m, Gheorghe Damian (LPS Cetate Deva) la 100 m, Mihail Lazăr (dublă legitimare CSS Hunedoara şi CSM Ploieşti), la probele de 200 m, 400 m, Antonia Irimia (SCM Deva), la săritura în înălţime, Claudia Maria Florea (SCM Deva), la 1.500 m şi 800 m, Rareş Maier (Cetate Deva) la triplusalt şi săritura în lungime, Andrei Deliu (SCM Deva) la prăjină.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fondul anual de salarii al Serviciului Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân depăşeşte două milioane de lei. În loc de ocrotirea maidanezilor, au cheltuit banii ca să eutanasieze mii de câini!

Şoc privind Serviciul Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân. Serviciul riscă să se desfiinţeze, după ce Curtea de Conturi a...

Bulina neagră, 6.06.2019

Mircea Nuţă, infractor recidivist, de 52 de ani, din Dolj Pentru că magistraţii l-au considerat un real pericol pentru societate...

Bulina albă, 6.06.2019

Prof. Univ. Dr. Radu Sorin, rectorul Universităţii din Petroşani Pentru că, sub conducerea sa, instituţia de învăţământ superior din Valea...

Închide