Campioana defileazã, noua rivalã, pas greşit

Avantaje Deva, deţinătoarea trofeului SuperLigii RealSport, şi-a trecut în cont a treia victorie, din tot atâtea etape, şi este lidera perfectă a începutului de sezon. CSD, noua contracandidată, a scos doar o remiză cu Pera BMW, şi a pierdut deja un tempo în lupta pentru titlu.

De la 0-1, la 4-1

Avantaje a demonstrat că ştie să se descurce şi atunci când este în dezavantaj. Ca dovadă, în meciul cu ambiţioasa şi incomoda Liverpool, trupa lui Cristian Glodean a câştigat cu 4-1, deşi a fost condusă la un moment dat cu 1-0. Prima repriză a fost controlată autoritar de campioni. Atacurile au fost însă sterile, astfel că am notat doar două ocazii clare, când Doboş (4) a ţintit bara şi la şutul la vinclu a lui Vîrlan (22), parat de portarul Clep. După pauză, „cormoranii“ deveni şi-au arătat colţii prin Podelean. În minutul 26, acesta a ţintit bara, iar peste alte două minute, atacantul de la Liverpool a deschis scorul cu un şut în diagonală, 1-0. Golul a constituit un adevărat duş rece pentru campioni, iar reacţia lor a fost instantanee. Vălăşutean (31) a egalat cu un şut superb la vinclu, expediat din lateral. Doboş (36) a adus avantaj celor de la Avantaje, după o neatenţie a adversarilor, care s-au poziţionat târziu la un corner. Scorul a luat proporţii după reuşitele lui Mureşan (43) şi Gabi Constantin junior (50), ultimu,l din lovitură de la şapte metri.

Spectacol şi suspans

Noua rivală a campionilor, CSD, a scos doar o remiză, scor 3-3 (3-3), într-un meci în care erou a fost portarul, Alexandru Botezat, de la la Pera BMW. Ambele echipe au jucat cu garda jos încă din start, astfel că până la pauză, golurile s-au marcat la foc automat. Lazăr (3) a deschis scorul pentru Pera BMW, după un corner, iar Dărăban (5) a egalat cu un şut puternic la vinclu. Istoria s-a repetat prin golurile semnate de Uruci (7), pentru Pera BMW şi acelaşi Dărăban (22), pentru CSD. Echipa văzută de toţi ca posibilă pretendentă la titlu a preluat pentru prima dată conducerea prin golul lui Jicmon (19), însă Lazăr (24) a egalat, 3-3, stabilind scorul la pauză. CSD a fost vioara întâi a reprizei secunde, însă de două ori, drumul spre gol le-a fost blocat de bară, iar în mai multe alte rânduri, s-a opus portarul Alexandru Botezat. (C. Marinuţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare