Campioana cu suflet, dar fãrã antrenamente

Key Systemsro Ribiţa este lidera turului în seria a II-a a Ligii a V-a Hunedoara, deşi componenţii echipei se prezintă la meciurile din campionat fără nici un fel de pregătire efectuată în comun. Radu Filipaş, „dirijorul” grupării din Ribiţa, spune că succesul de până acum este asigurat de unitatea grupului şi de experienţa unor jucători din lot.

Cei mai buni din serie

Echipa de fotbal a comunei Ribiţa a avut cel mai bun parcurs dintre toate cele 10 competitoare din seria a II-a a Ligii a V-a Hunedoara pe parcursul primei părţii a campionatului. Trupa sprijinită financiar de firma KSS Ribiţa are 21 de puncte din 27 posibile, întrucât a obţinut şapte victorii şi a suferit două eşecuri, în cele nouă etape ale turului. Singurii paşi greşiţi ai liderei s-au înregistrat în etapa a V-a, scor 2-4, în deplasare cu Mureşul Brănişca (locul 5, la finalul turului), şi în ultima etapă a turului, disputată duminica trecută, când a pierdut, scor 0-1, în deplasare cu Unirea Veţel (locul 3). În rest, trupa din Ribiţa a înregistrat numai victorii, după cum urmează: 4-0, acasă, cu Santoz Boz (locul 10); 3-1, în deplasare, cu Sprint Luncoiu de Jos (locul 8); 2-0, acasă, cu Silva Miracol Hărău (locul 6); 2-1, acasă, cu Ponorul Vaţa (locul 4); 3-2, acasă, cu Mureşul Pricaz (locul 5); 3-2, în deplasare, cu Victoria Dobra (locul 9) şi 3-2, acasă, cu Berianul Beriu (locul 2). Cu acest parcurs, Key Systemsro Ribiţa este lidera clasamentului, având cu patru puncte mai mult decât ocupanta locului secund, Berianul Beriu, şi cu cinci în plus faţă de gruparea de pe locul trei, Unirea Veţel. „Cred că avansul pe care îl avem este meritat şi ne oferă prima şansă la îndeplinirea obiectivului de a promova. Dacă vom reuşi să transferăm trei-patru jucători competitivi în pauza competiţională, sunt convins că vom defila în retur şi vom rămâne lideri până la final”, a spus Radu Filipaş, cel care este liderul echipei, atât în teren, cât şi în afara lui.

Pasiune, dăruire, suflet

Cum se întâmplă la multe echipe din fotbalul mic, şi la campioana de toamnă Key Systemsro Ribiţa sportivii joacă doar din dragoste pentru fotbal. „Cu excepţia căpitanului Călin Cârstnic, a portarului Andrei Duma şi a fiului meu, Ionuţ Filipaş, care e încă elev, toţi ceilalţi componenţi ai echipei suntem angajaţi la firma KSS Ribiţa. Totuşi, pentru că lucrăm pe schimburi, nu reuşim să facem nici un antrenament organizat, cu tot lotul, pe parcursul săptămânii, înainte de meciuri. Sunt unii fotbalişti care mai joacă în timpul liber la baza sportivă RealSport la Deva, alţii se pregătesc singuri, dar antrenamente efectiv nu facem”, a spus Radu Filipaş. Deşi nu fac antrenamente şi află tactica înainte de meciuri, fotbaliştii primesc totuşi prime în caz de victorie, la unele partide mai speciale. „Tactica şi repartizarea pe posturi se face înainte de meciuri. Există şi partide cu miză aparte la care jucătorilor li se oferă prime în caz de victorie. Prin urmare, rezultatele bune sunt rodul unităţii grupului, a dăruirii şi experienţei veteranilor echipei şi a efortului depus de tineri. Pe lista jucătorilor cu experienţă apar Claudiu Cioara (33 ani), Ştefan Moţ (29 de ani) şi Chelbu (30 de ani). Între tineri, cel mai talentat este atacantul Ionuţ Filipaş, care are doar 15 ani şi este unul dintre principalii marcatori ai echipei”, a spus Radu Filipaş (38 de ani) cel mai experimentat jucător al echipei, care are funcţia de antrenor-jucător.
Key Systemsro Ribiţa şi-a început activitatea ca echipă a firmei KSS Ribiţa, însă acum, societatea este doar finanţator, nu deţinător al echipei. „Sufletul” grupării este Sorin Ştefănuţ, şeful firmei KSS Ribiţa, cel care pune mult suflet în activitatea echipei. Campionatul Ligii a V-a, seria a II-a, se va relua anul viitor, în luna martie. (C. Marinuţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare