Campania „STOP BOC” continuã si în septembrie

Nicolle Ebner

Peste 2.000 de hunedoreni au aderat la iniţiativa organizaţiei municipale PSD Deva, privind strângerea de semnături pentru sustinerea unei moţiuni de cenzură, care să răstoarne, în această toamnă, Guvernul Boc.

„Nimeni nu va putea ignora demersul nostru“
La începutul lunii iunie a acestui an, social-democraţii deveni au demarat, la nivel de judeţ, o campanie de strângere de semnături, prin care hunedorenii cer Parlamentului şi Preşedinţiei demiterea Guvernului Boc. Potrivit iniţiatorilor, ofensiva PSD Deva, desfăşurată sub genericul „STOP BOC”, a avut un ecou neaşteptat, semnăturile fiind adunate fără eforturi prea mari din partea iniţiatorilor. „Săptămâna trecută, la ultima centralizare a datelor, am numărat peste 2.000 de semnături. Există multe nemulţumiri, prin urmare, au venit la sediul nostru din Deva, oameni din tot judeţul. De data aceasta, nu a mai fost necesar să umblăm noi, cu listele prin localităţi, ca să strângem semnături de susţinere a unei moţiuni de cenzură”, a declarat Vasile Ţonea, secretarul organizaţiei municipale PSD Deva. Social-democraţii deveni susţin că scopul real al solicitării sprijinului din partea populaţiei este acela de a se asigura „că nimeni nu va putea ignora acest demers”.

Susţinere pentru moţiunea de cenzură
Organizaţia municipală PSD Deva a identificat 10 „capete de acuzare” împotriva guvernării din ultimii doi ani. Printre cele mai importante sunt: creşterea galopantă a şomajului; umilirea şi sărăcirea pensionarilor; reducerea arbitrară a salariilor din sistemul bugetar; blocajul sistemului de educaţie; falimentul sistemului sanitar; prăbuşirea economiei naţionale; conflictul şi dezbinarea din societatea românească. „Considerăm că sunt motive temeinice, pentru a solicita Parlamentului şi preşedintelui României demiterea guvernului condus de Emil Boc. Pe lista de semnături, intitulată „STOP BOC!”, se pot înscrie toţi hunedorenii care vor demiterea actualului guvern”, a declarat şi Cosmin Nicula (foto), senator PSD în Colegiul nr. 1 Valea Jiului.
Campania de strângere de semnături trebuia să se încheie la 31 august, însă, a fost prelungită cu o lună. Social-democraţii, susţinuţi de liberali, speră să dărâme Guvernul Boc în această sesiune parlamentară prin moţiune de cenzură şi să instaleze un executiv de criză, cu mandat limitat. Moţiunea de cenzură ar urma să fie depusă undeva la jumătatea lunii octombrie.

5 comentarii la „Campania „STOP BOC” continuã si în septembrie

 • 7 septembrie 2010 la 9:15
  Legătură permanentă

  De ce sunteti voi politrucii astia , si din Opozitie , papagali ?
  Nu umblati decat cu prostii , cu manarii , cu abureli de ametit fraierii de alegatori . Nu aveti nimic in minte decat smecherii de imagine si , daca pe voi , sedintele prelungite v-au scos din mediul natural , din realitate , sau uneori chiar v-au prostit , si va pierdeti timpul doar ca sa mai gasiti vre-o „gaselnita” aiuritoare care sa „prinda” la electorat , aveti impresia ca totul „se mananca” cum „rontaiti” voi . Mai bine v-ati canaliza energia spre treburi serioase ca de-aia ne merge asa de bine la natia asta , nu sa va pierdeti timpul cu tampenii. Daca vreti sa daramati guvernul Boc , daca vreti cu adevarat Alegeri Anticipate , aveti toate instrumentele constitutionale , acolo , la voi in Parlament , nu e necesar sa prostiti cetatenii cu semnaturi. Dar vreti voi , oare Anticipate ? Hai sa fim seriosi , sunt sigur ca nu . Nu sunteti cu nimic mai breji si ati aratat asta la inceput , in 2008-2009 , cat ati guvernat alaturi de PD-L .Asa ca dle senator lasati gargara si treceti la treaba , sau ascundeti-va in salile voastre de sedinte , dar lasati-ne pe noi in pace sa ne ducem amarul pe care ni l-ati „daruit” voi dragii nostrii alesi , nu ne mai risipiti si din bruma de speranta ce-o mai avem cu actiuni ratate din start cu buna stiinta !

 • 7 septembrie 2010 la 9:27
  Legătură permanentă

  Dar voi PSD-istii cu ce alternative veniti ? Solutii viabile aveti ? Ca de dat din gura stiti. Jos cu ala ca e prost, noi suntem desteptii care vom face tara praf asa cum a facut-o 15 ani. Si la noi la servici umbla cineva cu stransul de semnaturi iar unii chiar au semnat, au completat nume si cnp-uri de ale rudelor sau cunostintelor. DECI FALSURI, UMBLATI CU FALSURI DOMNILOR PSD-ISTI. RUSINE.

 • 7 septembrie 2010 la 11:44
  Legătură permanentă

  Bla ..bla politic , doar povesti , la fel ca si ” Paonta ” de politician de la varful PSD , nimic concret , nimic constructiv , doar atacuri virulente in toata masmedia. Concluzie : vor la ciolan , si asta cat mai repede .

 • 7 septembrie 2010 la 13:53
  Legătură permanentă

  Ia auziti aici stire , domnule senator :Parlamentarii PSD SI PNL au parasit sala plenului Camerei Deputatilor , in semn de protest(?) renuntand la propria lor Motiune Simpla depusa impotriva ministrului agriculturii !?
  La ce mai strangeti semnaturi de la populatie , domnilor parlamentari , cand voi va jucati de-a motiunea prin capitala ?
  Asta va e misiunea de parlamentari ?
  Si dupa cum spuneti , ca nimeni nu poate ignora demersurile voastre , pai in primul rand voi nu sunteti consecventi , si va bateti joc de activitatea voastra .Nu trebuie sa va ignore nimeni ca nu are ce si pe cine .

 • 7 septembrie 2010 la 22:20
  Legătură permanentă

  Theo , vezi ca daca mai scri de PNL te taie astia de pe forum !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.